DOLAR

32,5924

0.33%
EURO

34,8290

0.19%
ALTIN(gr)

2.506,52

0,90%
BİST 100

%
Marketlerden Yüksek Fiyat Eleştirilerine İlişkin Biber ve Patlıcan Kararı
  • Finans 365
  • Finans
  • Marketlerden Yüksek Fiyat Eleştirilerine İlişkin Biber ve Patlıcan Kararı

Marketlerden Yüksek Fiyat Eleştirilerine İlişkin Biber ve Patlıcan Kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından eleştirilen market fiyatları kapsamında marketlerden karşı hamle geldi. Marketler almış oldukları kararlar neticesinde biber ve patlıcan satmayacaklarını açıkladılar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Marketlerden Yüksek Fiyat Eleştirilerine İlişkin Biber ve Patlıcan Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu konuşmasında marketlerde ki yüksek sebze ve meyve fiyatlarını eleştirmişti. Fiyatların yüksek olmasından dolayı marketlerde bu eleştirilere satmama kararı alarak yanıt verdiler. Hürriyet gazetesinden Salim Uzun’un haberinde yer alan tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

MARKETLER BİBER VE PATLICAN SATMAYACAK

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Mustafa Altunbilek ile Antalya Yaş Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Başkanı Nevzat Akcan tarafından yapılan açıklamalarda fiyatları ç.ok yüksek artan sebze ve meyveleri marketilerin satmayacağını açıkladılar. Mustafa Altunbilek bu konuda yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

“Her şubemiz için bu karar geçerli değil. Alım gücü düşük olan bölgelerdeki marketlerde bu ürünler satılmayacak” derken, Akcan, “Market müdürleri, bağlı bulundukları genel müdürlüklerle yaptıkları yazışmaları bizlerle paylaşarak fiyatı astronomik olarak artan sebze ve meyveleri satın almayacaklarını duyurdu”

Ayrıca bu konuda yapılan açıklamaların devamında uygulamanın ne kadar devam edeceği, hangi ürünleri kapsayacağı ve ne kadar süreceği konusunda ise henüz netlik olmadığı ifade edildi.

Ekonomi Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP