2 Farklı Destek Ödemesi İçin Çalışmalar Tamamlandı Taraflar Anlaşmış Oldu

2 Farklı Destek Ödemesi İçin Çalışmalar Tamamlandı Taraflar Anlaşmış Oldu

Devamlı destek ödemesi bekleyen vatandaşlar için yeni dönemde 2 farklı destek ödemesi kararı çıktı. Bunlaryaşlıları ve engellileri kapsayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
2 Farklı Destek Ödemesi İçin Çalışmalar Tamamlandı Taraflar Anlaşmış Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşlılar ve engelliler pandemidolayısıyla işsiz kalmaya başladı. Daha önceden çalıştıkları yerlerden çıkartılan bu kişiler Sağlık Bakanlığının kararı uyarınca riskli kategoriye de alımdı. Pandemi kapsamındariskli kategoriye alınan vatandaşlar işsiz kalınca mali olarak çöküntü de başlamış oldu. İşsiz kalan bu vatandaşlarınmaaşlarıolmadığındadevlet bu kesime ayrıcalık tanımaya karar verdi.Buna göre şartlarısağlayanvatandaşlar devletten aylık ödeme alacak. Yaşlılar için bu ödeme yaşlılar aylığı olarak hayata geçirilecekken engelliler için bu ödeme engelliler aylığı olarak hayata geçirilecek. Ödemelerin zamlı şekildevatandaşa verilmesi bekleniyor. Ancak işler umulduğu gibi gitmezse ilk birkaç ay eski tarifeye göre ödeme yapılacak. Zamlı ödemeler başlayacağı zamanda kişiler kaldıkları yerden zamlı ödeme alabilecek.

18 Yaşından Küçükler Ödeme Alacak

Ödemelerin tutarı 711 TL olarak belirlendi. Ödemedenyararlanmakisteyen kişiler eğer yaşlılık kategorizende ödeme alacaksa o zaman 65 yaş ve üzeri olunması gerekiyor. Eğer kililer 65 yaş ve üzeri değilse o zamanmuhtaçlık aylığı alınması için başvuruda bulunabilir. Buna ek olarak kişilerin emeklilik aylığı alamaması gerekiyor. Aynı anda iki farklı ödeme alan vatandaşların üstünü devlet çiziyor. Bu kişiler devletten bir daha ödeme alamıyor. Engelli bireylerse genel olarak şarta tabii değil. Yaş da hu bireyler için sıkıntı olmayacak. 18 yaşından büyük olanlar aylıklarını kendi alabilecek. Ancak küçük olanlarınmaaşlarınıebeveynleri almış olacak. Engel durumu ise %40 ve üzeri olmak zorunda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP