Vakıfbank İmar Barışı Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?
  • Finans 365
  • Kredi
  • Vakıfbank İmar Barışı Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Vakıfbank İmar Barışı Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?

Çevre ve Şehir Bakanlığı tarafından başlatılan imar affı yoğun ilgi görmeye devam ediyor. İmar barışından yararlanmak isteyen ancak imar barışı ücreti ödemesini yapamayan kişiler için ise Vakıfbank imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. Peki, imar barışı kredisi nedir, nasıl kullanılır?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Vakıfbank İmar Barışı Kredisi Nedir, Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu bankaları arasında yer alan Vakıfbank imar affı kapsamında nakit para sıkıntısı duyan kişilere yönelik olarak imar barışı kredisi kullandırmaya başladı. Sizde imar affından yararlanmak istiyorum diyor ancak imar barışı ücreti olarak ta anılan yapı kayıt belgesi ücreti için ödeme yapmakta zorluk yaşıyorsanız düşük faiz oranları ile 48 ay vadeli kredi kullanarak hemen ödeme yapabilirsiniz.

İmar Barışı Kredisi Nedir?

İmar barışından yararlanmak isteyen kişilere yönelik olarak Vakıfbank tarafından kullandırılan, yapı kayıt belgesi ücreti için ödenecek olan paranın finansmanı için kullandırılan kredi paketidir. İmar barışı için e devlet üzerinden yapı kayıt belgesi formu dolduran kişilere kullandırılacak olup 48 ay vadeli kredi kullanımına olanak sağlanmaktadır.

İmar Barışı Kredisi / İmar Affı Kredisi Nasıl Kullanılacak?

İmar barışı kredisi başvurusu için kişiler ilk olarak e devlet üzerinden yapı kayıt belgesi başvuru formu dolduracaklar. Ardından yapı kayıt belgesi başvuru numarası olarak kendilerine verilen yapı kayıt belgesi başvuru numarası söyleyerek kredi kullanabilecekler.

Yani kredi kullanmak için ilk olarak e devlet yapı kayıt belgesi başvuru formu doldurularak imar barışı başvurusu işleminin tamamlanması gerekecek. Çünkü bu şekilde ödenmesi gereken yapı kayıt belgesi ücreti belirlenecek. İmar affı yapı kayıt başvurusu mesajı e devlet üzerinden tarafınıza yollanacak ve bu mesajda imar barışı ücreti olarak ne kadar ödemeniz gerektiği yazılı olarak tarafınıza gönderilecek. Dilerseniz bu tutarın tamamına dilerseniz de kendi belirlediğiniz miktarda imar barışı ücreti için yüzde 1,72 oranı ile 48 ay vadeli kredi kullanabileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP