Bakanlıktan Her Aileye Büyük Sevinç! Yetim ve Muhtaç Ailelere 967 TL Nakit Para Yardımı!

Bakanlıktan Her Aileye Büyük Sevinç! Yetim ve Muhtaç Ailelere 967 TL Nakit Para Yardımı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü yardıma ihtiyacı olan ailelerin çocukları için yardım yapılacağını açıkladı. İlkokul, ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencileri için nakit para yardımı yapılacaktır. Bunların yanı sıra ailelerine sıcak yemek ve kuru gıda yardımında bulunulacaktır. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Bakanlıktan Her Aileye Büyük Sevinç! Yetim ve Muhtaç Ailelere 967 TL Nakit Para Yardımı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yardımın başvurusu posta yoluyla yada şahsi bir şekilde başvuru sağlanacaktır. Başvurusu yapılan kişiler incelenmeye alınacak ve her ay ödemeleri gerçekleşecektir.

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ne Kadar Ödeme Sağlayacak?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma muhtaç ailelere, engellilere ve yetim vatandaşlara aylık olarak 967,07 TL olarak ödenmektedir. Bu ödemenin kesileceği durumlar ise; maaş olan çocukların vefat etmesi, gelir durumlarının düzelmesi, başka biri tarafından bakıma alınması, erkek çocuklarının 18 yaşını tamamlamış olmaları, kız çocuklarının da üniversite eğitimini 25 yaşında tamamlaması, 3 ay maaşın alınmaması gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü maaşı tamamen kesilir.

Bu yardım desteğini alabilmek için; emekli olmamak gerekir. Bakımı üstlenilecek kişinin engelli olması gerekiyor yada engelli değilse ise ebeveyni olmayan bir kişi olma şartı bulunmaktadır. Annesiz ve babasız olan kişilerin ya da annesi ile babasının %40 üzerinde olacak şekilde engelli olması şartlar arasına girmez. Sosyal güvencesi olmayıp ve bu şartlardan birini yerine getirmeyen 967,07 TL’lik maaştan yaralanamaz. Gerekli şartlar yerine getirildiği sürece sağlık raporu alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğüne başvuru yapılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP