DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
İkinci El Araç Fiyatları Yükselişe Geçecek!

İkinci El Araç Fiyatları Yükselişe Geçecek!

Özel tüketim vergisinin artmasıyla beraber araç fiyatları da olabildiğince yükseldi. Türkiye’de en çok tartışılan konular arasına giren ÖTV zamları yüzünden meydana gelen araç fiyatları oldu. Galericiler ise bu konuda vatandaşlara uyarıda bulundu. İkinci el araç alacak olanların elini çabuk tutması gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
İkinci El Araç Fiyatları Yükselişe Geçecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

10 Gün İçinde Yükselecek!

Korona virüs salgını sebebiyle tüm piyasalarda fiyat artışları, zamlar meydana gelmeye başladı. Salgından tüm sektörler etkilendi ancak bunlardan biri var ki en büyük darbeyi o yedi: Otomotiv! Korona virüs salgını otomobil sektörüne darbeyi vurdu. Salgın döneminden itibaren otomobil piyasasında alımlar en düşük düzeye indi.

Halen daha olumsuz etkileri üzerinde taşıyan sektörde vatandaşlar gözü ikinci el araç piyasasına dikti! Uzun zamandır yükseliş halinde olan ikinci el araç fiyatlarına bir de ÖTV düzenlemesi geldi, fiyatların daha da yükselmesi beklenen durumlar arasında.

Galericiler Uyardı!

Otomobil galericileri, ikinci el araç almak isteyenlere uyarıda bulundu. Otomobilin son derece önemli bir ihtiyaç halinde geldiği büyükşehir yaşantısında vatandaşlar paralarını kenara atmaya çalışarak otomobil sahibi olmak için çaba göstermekte. Bunun son derece farkında olan galericiler artan fiyatlar konusunda vatandaşlara uyarıda bulundu. İkinci el araçlarda fiyatlar uzun süredir artıştaydı. Bu artışın üzerine ÖTV zammı da eklenince fiyatların önümüzde ki bir hafta 10 gün içerisinde çok daha fazla artacağı düşünülüyor.

İkinci El Satışlarında Fırsatçılık

Galerici Mustafa Üzer, konuyla alakalı olarak;

“Elinde ki aracı çıkarmak, paraya çevirmek için satmaya çalışanlar var. Ama şöyle bir durum var ki yüzde 70 olarak herkes araba satmaya başladı. Satan alıyor, alan satıyor. Bu araba fiyatları yurt dışından araba gelmediği için artıyor. Ülkede bulunan araba sayısı belli, fabrikalar üretim yapmıyor. Bayilerde sıfır araba yok. O yüzden bu fiyatların düşeceğini zannetmiyorum.” açıklamalarında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP