DOLAR

32,5517

0.1%
EURO

34,8872

0.62%
ALTIN(gr)

2.436,73

0,17%
BİST 100

%
Faturası Ödenmeyen Aile Kalmayacak şartlar Esnek Konuldu

Faturası Ödenmeyen Aile Kalmayacak şartlar Esnek Konuldu

Yapılan açıklamaya göre kira ödemelerinin de içinde bulunduğu fatura ödemeleri destek paketinde son viraj alındı. Herkesin ihtiyacına bu vesile ile cevap verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Faturası Ödenmeyen Aile Kalmayacak şartlar Esnek Konuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşlar pandemiyle beraber gündelik hayattaki ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorluk çekiyor. Mutlu olmak için yaptıkları aktivitelerden vazgeçen vatandaşlar artık hayatta kalmanın yollarını arıyor. Yaşanan bu durum ailelerin canını sıksa da özellikle elektrik faturaları ödenmeyi bekleyen en acil kalemlerin başında geliyor. Ödemelerin yapılmaması durumunda evinde elektrik olmayacak olan aileler uzun karantina günlerinde inanılmaz şekilde mağdur oluyor. Devlet bu mağduriyeti daha da arttırmamak için ailelerin elektrik faturalarına kefil olacak. 103 TL’lik kısmını ödeyecek olan devlet faturanın geriye kalanını vatandaşa yüklüyor. Faturalara böyle bir destek verecek olan devlet 5 kişilik bir ailenin maksimum elektrik kullanımını baz aldığını belirtti.

Ödemeler Artık Nakdi Yapılamayacak Borçtan Düşülecek

Açıklamaların devamında kimlerin faturalarının ödeneceği de açıklık kazandı. Buna göre evin içinde oturan kişi sayısı elektrik faturalarında önemli olacak. Evde oturan kişi sayısı baz alınarak devlet destek ödemesini artıracak ya da azaltacak. Başvurular E Devlet üzerinde görüleceği için kimsenin yalan söyleme gibi bir opsiyonu olmayacak. 2 kişilik bir aile 5 kişi olduklarını iddia edemeyecek. Ayrıca eve giren kişi başı gelir 701 TL’nin altında ise bu hanenin faturası kesinlikle ödenecek. Olağanüstü durumlarda kesinlikle bildirilmelidir. Evde bebek ya da çocuğun olması işlemleri hızlandıracaktır. Başvuruların yapılmasının ardından sadece kimlik kartıyla PTT’ye gidilmesi yeterli olacaktır. PTT’den nakdi ödeme alınmayacak mevcut borç üzerinden 103 TL düşmüş olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP