DOLAR

32,4931

-0.16%
EURO

34,9799

0.39%
ALTIN(gr)

2.432,45

0,40%
BİST 100

%
Financial Times: Türkiye’de Olan Şirketler İçin Çanlar Çalıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Financial Times: Türkiye’de Olan Şirketler İçin Çanlar Çalıyor

Financial Times: Türkiye’de Olan Şirketler İçin Çanlar Çalıyor

Financial Times, Türkiye'de bulunan şirketler için ekonomik kriz çanlarının çalmaya devam ettiği konusunda açıklama yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Financial Times: Türkiye’de Olan Şirketler İçin Çanlar Çalıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde Türkiye ve Türk şirketler için ekonomik kriz çanlarının çalmaya başladığını iflasların yakın olabilecek olduğu açıklandı.

Financial Times gazetesinde yayınlanan haberde milyarlarca dolarlık dış borç altında ezilen özel şirketlerin her gün daha fazla artan dolar kuru dolayısı ile ödedikleri borçlara oranla daha fazla borçlandıkları ve bu borçlanmanın sonucunda kredi alamaz hale gelebilecekleri ve bankaların risk altında olduklarını açıkladı.

Türk ekonomisinin dış borç dolayısı ile sorunlar yaşadığını belirten Financial Times gazetesi, özel şirketlerin büyük bir borç yükü altında olmasının etkilerinin fazla olduğunu, daha fazla artabilecek olduğunu açıkladı.

Krize Gidiyor!

Financial Times’a göre Türkiye büyük bir krize doğru ilerliyor ve bu krizin arkasında yatan asıl büyük sebep dolar kurunun sürekli olarak yükselmesi ve içeride üretimin olmamasının sonucunda dışa bağımlı bir ekonomi olarak Türkiye’nin daha da fazla dışa bağımlı hale gelmesi yatıyor.

Türk ekonomisinin bir süre sonra bankalar açısından da sorunlar yaşamaya başlayabilecek olduğunu belirten Financial Times, bu konuda kriz çanlarının özel şirketler için çaldığını açıkladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP