DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kendi İşini Kuracak Kadınlar Dikkat 45 Bin TL Ödeme İçin Başvurular Başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kendi İşini Kuracak Kadınlar Dikkat 45 Bin TL Ödeme İçin Başvurular Başladı

Kendi İşini Kuracak Kadınlar Dikkat 45 Bin TL Ödeme İçin Başvurular Başladı

Kadınların iş gücüne dahil olmasına dikkat eden devlet yeni bir projeye imza attı. Başvuran tüm kadınlara 45 bin TL verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Kendi İşini Kuracak Kadınlar Dikkat 45 Bin TL Ödeme İçin Başvurular Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet istihdam alanını genişletirken kadın/erkek oranında denge yakalamaya çalışıyor. Çeşitli zamanlarda verilen destek ödemelerinin tümü kimi zaman sadece çalışan kadınlara yönelik oluyor. Pandemiyle beraber iyice eve kapanan kadınlar için yeni bir destek daha planlandı. Uzun zamandır kendi işini kurmak isteyip de maddi imkansızlıktan dolayı işini kuramayan kadınlar bu şekilde hayallerine kavuşacak. Başvuru şartlarına uyan kadınlara devlet 45 bin TL hibe desteği verecek. Kız Kardeşim Projesi kapsamında yapılacak ödemden birçok kadın faydalanmış olacak. Geri ödeme konusu en çok merak edilen konu olurken açıklama gecikmeden geldi. Devlet kadınlardan geri ödeme talep etmeyecek.

Kadınları İki Aşamalı Eleme Süreci Bekliyor

15 ila 55 yaş arası kadınların başvur yapmalarına müsaade ediliyor. Yaş sınırı dışında başka bir şart aranmıyor. Başvurusunu gerçekleştiren kadınlar ilk etapta eğitim alacak. Bu eğitimler finans yönetiminden ekonomik dünya düzenine kadar birçok konuyu kapsayacak. İş yeri olmayan, proje aşamasındaolan kadınlarla beraber iş yeri olup iş yerini geliştirmek için sermayeye ihtiyacı olan kadınların da başvurabilir. Daha çok yeme içme alanına yönelen yetkililer başvuruları da bu saha içinde kabul edecek. Eğitimlerin sonunda hazırlanacak olan proje özel jürini karşınıza çıkacak. Seçilen 29 kişiye ödeme gerçekleştirilmiş olacak. Verilen eğitimlerin sonunda teknik eleme yapılması bekleniyor. Teknik elemelerden sonra kampa katılacak olan kadınların projeleri jüri karşısına çıkartılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP