Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi

Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi

Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi, bankanın müşterilerine özel olarak sunduğu kredi seçenekleri arasındadır. Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" adı altında geçen riskli bölgelerde bulunan binaların yenilenmesi esnasında kullanılabilmektedir. Kanun tarafından belirlenen riskli alan ve riskli yapı kapsamına giren binaların hak sahipleri için düzenlenmiştir. Kanuna göre yeniden inşa edilecek binalardaki hak sahipleri, Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisinden faydalanabilirler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi Nasıl Alabilirim ?

-Öncelikle, hak sahiplerinin binalarındaki risk tespitinin yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlara başvurmaları gerekir.

-Yetkilendirilen kuruluşun riskli olduğuna dair vereceği raporun ardından binalarca 2/3 oy oranı ile dönüşüm yoluna girilir.

-Hak sahipleri tarafından müteahhitlik yapacak firma belirlenir ve karşılıklı olarak yapım sözleşmesi imzalanır.

-Tüm bu süreçlerden sonra hak sahipleri Akbank şubelerine gelerek kentsel dönüşüm kredisi için başvuru yapabilirler.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Alacakların Bilmesi Gerekenler

-Kentsel Dönüşüm Kredisi devlet desteği ile de alınabilmektedir. 6306 numaralı kanun içeriğince risk kapsamında olan binalar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından faiz desteği ya da kira yardımı verilmektedir. Bu yardım kapsamında Bakanlık tarafından, kat sahiplerine 18 ayı geçmeyecek şekilde aylık olarak 600 TL kira yardımı yapılabilmektedir. Faiz desteği ise çekilecek kredi ve planlanan vadeye göre değişkenlik gösterebilmektedir. Fakat kat sahipleri bu yardım içeriğince ya kira yardımından ya da faiz desteğinden yararlanabilirler.

-Akbank kredi kapsamında hak sahiplerine konutlar için 120 aya kadar, işyerleri için ise 84 aya kadar vade seçenekleri sunmaktadır.

-Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi dahilinde ipotek olarak yeni inşa edilen konut gösterilmektedir.

-Akbank Kentsel Dönüşüm Kredisi hesaplama aracı vasıtasıyla işlem yapabilmek ve örnek ödeme planına ulaşmak için Akbank web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

-Krediye başvurabilmek için çeşitli seçenekleriniz bulunmaktadır. Size en yakın Akbank şubesine gidebilir, internet bankacılığı aracılığı ile başvurunuzu iletebilirsiniz. Dilerseniz telefon bankacılığı ile müşteri temsilcilerinden destek alarak başvuru sürecinizi başlatabilirsiniz. Başvuru sürecinizin takibi için de web sitesinden yararlanabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP