DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.291,92

0,65%
BİST 100

%
Öğrenciye Kredi Veren Bankalar (2023 Güncel Tam Liste)

Öğrenciye Kredi Veren Bankalar (2023 Güncel Tam Liste)

ABONE OL
10 Aralık 2022 16:25
Öğrenciye Kredi Veren Bankalar (2023 Güncel Tam Liste)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim hayatına sorunsuz devam etmek isteyen bazı öğrenciler , hangi bankaların öğrenciye kredi verdiğini merak etmektedir. Bu haberimizde sizler için öğrencilere düşük faizli kredi veren bankaların listesini sizler için hazırladık.

2023 yılında öğrencilere kredi veren bankalar kefilsiz ve okulla anlaşmalı olarak verilebilmektedir. Bu kapsamda krediler, özel okulda okunma durumunda direkt olarak okulun hesabına yatabilmektedir. Bunun yanında aylık bur şeklinde de öğrenci kredisi kullanma imkanı, müşterilere sunulmuştur.

Ziraat Bankası’ndan Öğrencilere Kredi

Ziraat öğrenci kredisi kapsamında öğrencilere ve ailelerine kredi desteği sunulmaktadır. 36 ay vade ile sağlanan bu kredi desteği, 50.000 TL limite kadar verilebilmektedir. Bunun yanında desteğin verilebilmesi için nerede kullanılacağının beyan edilmesi gerekmektedir. Okul, dershane, kurs, etüt salonu, lise, üniversite gibi pek çok çeşitte kredi alma nedeni olabilmektedir. Bu kredinin faiz oranı öğrencilere uygun olarak oldukça düşük limitte verilir. ancak öğrenciye direkt olarak verilebilecek kredi çeşitlerinde banka, kefil ve teminat şartı koymaktadır. Eğitim gören öğrenciye, kurs alan kişilere ve ailesinde bulunan öğrencinin ihtiyaçlarını karşıladığını belgeleri ile kanıtlayan kişilere bu kredi verilebilmektedir.

Denizbank’tan Öğrencilere Kredi

Denizbank öğrenci kredisi kapsamında 36 ay vadeli kredi imkanı sunulmaktadır. Kefilsiz ve evrak talebi olmadan sunulan bu kredide, teminat istenmemektedir. Bu nedenle kredi için yalnızca 18 yaşını geçmiş öğrenciler başvuru yapabilir. Bu kredi için Denizbank’ın bir diğer şartı da bankada daha önceden kullanılan bir hesabın bulunmasıdır. 18 yaşını geçmiş bir öğrencinin Denizbank’ta hesabı varsa ve bu hesabı aktif olarak kullanıyor, bankanın kredi kartları gibi kampanyalarından yararlanıyorsa, öğrenciye kredi verilebilmektedir.

Üniversite öğrencileri tarafından kullanılan bu kredi için şart, aile ile arada geçen para trafiğinin Denizbank’ta bulunan hesap üzerinden gerçekleşmesidir. Aileden gelen para akışının hesap üzerinden yapılması ile elde edilen bilgiler, öğrencinin gelir durumu hanesine yazılır. Bu nedenle düzenli para akışı olan kişiler bu krediden daha rahat yararlanabilmektedir.

İş Bankası Öğrenci Kredisi

İş Bankası’ndan öğrencilere kredi imkanı kapsamında banka, özel okulda okuyup okul ücretini karşılamakta zorlanan öğrencilere ve ailelere yardımcı olmaktadır. Bu kapsamda banka, anlaşmalı olduğu özel okulların ücretlerini yatırırken, ailelerden yatırdığı bu ücretleri vadeleri ile geri almaktadır. %3 olan kredi faizi, vadelere göre değişiklik göstermez. Bu kredi yalnız özel okul öğrencilerine verilmektedir.

Yapı Kredi Bankası Öğrenci Kredisi

Yapı Kredi’den öğrencilere kredi kampanyası en yüksek tutarda verilen öğrenci kredileri arasında yer almaktadır. 50.000 TL’ye kadar verilen kredide, 36 ay vade imkanı sunulmaktadır. Bu kredide banka dosya masrafı ya da komisyon ücreti almamaktadır. Ayrıca banka, öğrenci kredisi kapsamında öğrenim görülen okulun özel okul olması halinde, eğer kredi özel okulun masrafları için alınıyorsa, gider faturası ve öğrenci belgesi gibi taleplerde bulunmaktadır.

Vakıfbank Öğrenci Kredisi

Vakıfbank öğrenciye kredi imkanı kapsamında 40.000 TL limite kadar kredi imkanı sunulmaktadır. Banka, lise, yaz okulu, özel ya da devlet okulları, eğitim ve kültür hizmetleri konusunda seminerler gibi faaliyetler için kredi verebilmektedir. Bunun yanında eğitim kredisi, lisans, ön lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine de verilmektedir. Banka, öğrencilerin hem okuyup hem çalışmalarını desteklemektedir. Bu nedenle bu krediden yararlanmak isteyen öğrencilerden gelir belgesi ve sigorta beyanı istenmektedir.

Gelir beyanında bulunan öğrencilerin çalıştıkları işletmelerden sigortalarının tam ya da yarı zamanlı yapılması gerekmektedir. Aynı şekilde gelirin belgelenmesi, banka hesapları üzerinden yapılmalıdır. Hesapların bulundurulması ve maaş alımında Vakıfbank’ın tercih edilmesi, kredi kullanabilme şansını arttırmaktadır. Bunun yanında banka, 18 yaşını geçmiş öğrencilerin bireysel başvurularını değerlendirmeye almaktadır. öğrenci kredisinden yararlanmak isteyen 18 yaş üzeri öğrenciler, Vakıfbank şubelerini ziyaret etmelidir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP