DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Motorin Fiyatlarında İndirim Gece Yarısında Uygulamaya Giriyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Motorin Fiyatlarında İndirim Gece Yarısında Uygulamaya Giriyor

Motorin Fiyatlarında İndirim Gece Yarısında Uygulamaya Giriyor

Benzinde yaşanan fiyat düşmesinin ardından motorin fiyatlarında da azalma bekleniyor. Beklenen indirimin ise devletin ÖTV tutarını sıfırlamasının ardından 14 kuruş seviyesinde olması öngörülüyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Motorin Fiyatlarında İndirim Gece Yarısında Uygulamaya Giriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatırlanacağı üzere benzin fiyatlarında yaşanan indirimlerin ardından motorin ile benzin arasında ki fiyat farklı azalmıştı. Benzinde yaşanan fiyat indirimine benzer bir indirimin de motorin fiyatlarında olması bekleniyor.

Brent petrol ve uluslar arası piyasalarda motorin fiyatları düşmesiyle gündeme gelen fiyat indiriminin ise 19 kuruş seviyesinde olması bekleniyor. Habertürk’ten Olcay Aydilek’in haberine göre, Devletin ÖTV tutarını dengeye getirmesiyle pompaya 13 kuruşluk bir yansıma olması söz konusu.

MOTORİN FİYATLARINDA İNDİRİM

Motorin fiyatlarında meydana gelmesi beklenen fiyat indiriminde, devletin halen eşel mobil uygulaması gereğince 5 kuruş ÖTV alacağı bulunuyor. Fiyatlara yapılması beklenen 19 kuruşluk indirimden devletin bu tutarı sıfırlaması bekleniyor. Devletin ÖTV tutarını sıfırlamasıyla kalan tutar pompa fiyatlarına yansıtılacak. Uzmanlar tarafından beklenen rakam ise ÖTV ve KDV toplam 13-14 kuruş seviyesinde. Ayrıca bu indirimlerin 23 Kasım tarihinde uygulamaya girmesi bekleniyor.

Petrolde Arz Azalmadı, Talep Geriledi Değerlendirmesi

Petrol fiyatlarında yaşanan indirimlere dair yapılan uzman değerlendirmelerinde ise “Petrolde arzın azalmayacağı, buna karşılık talebin gerileyebileceği öngörüsü bulunuyor. Bu, ekim ayında 80 dolar düzeyinde olan Brent petrolde fiyatların gevşemesine yol açtı. Motorin fiyatları da uluslararası piyasalarda geriledi. Bu veriler doğrultusunda motorinde indirim gündeme geldi” açıklamaları yer aldı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP