DOLAR

32,6041

0.38%
EURO

34,7769

0.05%
ALTIN(gr)

2.499,31

0,62%
BİST 100

%
Merkez Bankası’ndan (TCMB) Zorunlu Karşılık Kararı

Merkez Bankası’ndan (TCMB) Zorunlu Karşılık Kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yapmış olduğu bir basın duyurusu ile zorunlu karşılıklar hakkında tebliğinde yer alan 6. maddesinde düzenleme yapıldığını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:31
Merkez Bankası’ndan (TCMB) Zorunlu Karşılık Kararı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası, kamu bankalarının zorunlu karşılık yükünü hafifletmeye yönelik bir karar aldı. Banka tarafından alınan karara göre, resmi kurumlara ait mevduat ve katılım fonlarını, zorunlu karşılığa tabi yükümlülükler kapsamından çıkardı. Merkez Bankası tarafından alınan bu kararın anlamı; kamu kurumlarına ait paralar kamuya ait banka ve katılım bankalarına yatırılabiliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından konuya dair yayımlanan basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı.

MERKEZ BANKASI’NDAN KARŞILIK HAMLESİ

Merkez Bankası, resmi kuruluşlar mevduatının zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerden hariç tutulmasına karar verdiği; zorunlu karşılıklara dair açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

“Resmi kuruluşlar mevduatının/katılım fonunun zorunlu karşılığa tabi yükümlülüklerden hariç tutulmasına ve Zorunlu Karşılıklar Hakkında Tebliğ’in Geçici 6’ncı maddesi kapsamındaki yükümlülük kalemlerinde görülen belirgin azalış dikkate alınarak ilgili maddenin yürürlükten kaldırılmasına karar verilmiştir”

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP