DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Dijital Para Bitcoin’i Sıradışı Yapan 5 Özelliği

Dijital Para Bitcoin’i Sıradışı Yapan 5 Özelliği

Satoshi Nakamato tarafından ortaya konulan ve en bilinen basit ismiyle dijital para bitcoin.. Kimine göre bir devrim kimilerine göre de ( özellikle klasik piyasanın alışagelmiş işlem patronları ve spekülatörlerine göre de bir an önce yok ediklesi baş belası) birçok sorunu içinde barındıran yapısına rağmen popülaritesi günden güne artan bugünlerin finans fenomenlerinden olan bitcoin.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Dijital Para Bitcoin’i Sıradışı Yapan 5 Özelliği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dijital paranınüçüncü kişilere gerek duyulmadan doğrudan işlemimizi en kısa yoldan gerçekleştirdiği bir durum. Özellikle ilk ortaya atıldığında bu duruma duyarsız kalmayanların hayat standartlarında köklü değişiklikler yaratan enteresan ama zamanın da bilgisayar ve internet birlikteliğine oldukça yaraşır ürün olarak hayatımızda. Kaldı ki ilk çıktığında çılgınlık, risk, macera olarak görülüyor iken DOLAR ve AVRO’nun fena mağlubiyet yaşadığı bir durumun da kahramanı. Yaratıcısı Nakamoto’nun da bizzat hazırlamış olduğu protokole göre de sayısı sınırlı olan bitcoin21 milyon limitine sahiptir.

Bitcoin’i Sıradışı Yaapan Özellikleri

1. Bitcoin diğer borsalar gibi açılış-kapanış saati kavramından azadedir. Yani her şey durabilir ama bitcoin durmaz

2. Bitcoin müşterileri oldukça güvenli yollarla para transfer işlemlerini gerçekleştirirler.

3. Gizlilik prensibi ve sınırları dünyada günümüze kadar gelmiş bütün güvenlik duvarlarının ötesinde bir derecededir.

4. İsviçre bankalarının tek ve en büyük rakibidir gizlilik ve offline hesap özellikleri konusunda

5. Hükümet genel ve finans politikalarının kontrol edemediği kendi özerk sistemine sahip bir oluşum özelliğindedir

Olumlu Bitcoin Havasına Provakasyonlar mı Var?

Fransa’nın menkul kıymetler düzenleyici kurumu olan AMF kripto parayla ilgili yeni bir açıklamada bulunarak Avrupa Birliğinin Ocak ayı reform içeriklerine uyarlanması zorunluluğunu getirdi. Bu durum oldukça şaşkınlık verdi zira çok değil 4 yıl önce Fransa Ekonomi Bakanının yerlere göklere sığdıramadığı kripto para ile ilgili bugünlerde ilgili para ve işlemlerinin peşine düşme görevini de üstlenmiş durumda.Belli ki Fransa’da kripto para 22 Şubat 2018’den sonra artık üzerine methiyeler yapılması zor bir duruma doğru seyir alma eğilimine tabi tutulacak gibi.Aslında AVRO ve DOLAR’ın bukadar güçlü alternatifinin elbetteki belli güçlerin müdahalesine maruz kalacağı fazlasıyla beklenendir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP