DOLAR

32,4954

0.14%
EURO

34,7553

0.07%
ALTIN(gr)

2.494,93

1,34%
BİST 100

%
Rakuten Kripto Para Çıkaracak

Rakuten Kripto Para Çıkaracak

Japonya'da yer alan ve e-ticaret şirketleri içerisinde ziryeveye yakın olan Rakuten kendi kripto parasını çıkarmak için planladığı girişimi, 27 Şubat'ta Rakuten şirketinin kurucusu ve CEO'su olan Hiroshi Mikitani tarafından Mobile Word Congress'te duyuruldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Rakuten Kripto Para Çıkaracak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Blockchain teknoloji temelini kullanan Rakuten Şirketi 12,5 milyar doları aşan piyasa piyasa değerine sahip ve müşterileri için oluşturulmuş sadakat puanını içeren Rakuten Süper Puanını da kapsayacak şekilde şirketle aynı isimde olan kripto parayı piyasaya süreceğini duyurdu.

Müşteriler İle Bağı Güçlendirmek

Temel olarak konseptlerinin tüccarlar ve perakendeciler arasında yeniden bir ağ oluşturmak olduğunu belirten Mikitani, perakendeci ve tüccarları müşterilerinden ayırmak istemediklerini ve aracı olarak görevlerine devam etmek ve bu sayede topluma kolaylık sağlamak olduğunu belirterek tüccar ve perakendilerin alıcılar ile güçlerini artırma amaçlarının olduğuna da değindi. Mikitani yapmış olduğu duyuruda rakiplerinden olan Amazon, eBay ve Alibaba’dan farklılaşarak müşteriler ile tüccar ve perakendeciler arasında yeni sistem sayesinde ilişkilerin yineleceğini düşündüklerini belirtti. Piyasaya 15 yıl kadar önce sunulan, müşterileri için oluşturulmuş sadakat puanını içeren Rakuten Süper Puanı geçen bu 15 yıl içerisinde önemli başarılara imza atarak müşterilerine yaklaşık 9,1 milyar dolara ihraç edildi ve 1 trilyon puanı yakaladı. Piyasaya sürülecek olan kripto para ile müşteriler ile tüccar ve perkandeciler arasındaki ilişkilerin de yenileceği belirtildi.

1 Trilyon Puan İle İndirimli Alışveriş

Rakuten şirketi yaklaşık iki yıl önce e-ticaret ve fintech alanlarında araştırma yapılması için kendine ait Blockchain Lab’ı oluşturdu ve BitNet’in (Bitcoin ödeme işlemcisi) fikri mülkiyet haklarını satın almıştı. Bundan 2 yıl sonra ise bahsi geçen kripto para duyurusu yapıldı ve şirketin politasına göre önceki dönemlerde pazardaki her alışverişinden müşteriler puan elde ederek bir sonraki alışverişinde indirim imkanı sağlıyor ve bu şekilde farklı platformlardaki ürün ve hizmetlerden de yararlanabiliyordu. Bu şekilde toplamda 1 trilyon puan ile 9,1 milyar dolarlık ürün ihraç edilebildi. Şirketin yeni müşterin ilgisini de çekmek için, sadakat üye sayısını artırarak kripto paraya olan ilgisini kullanmak istediği öngörüldü. Şirket duyuruları yaptıktan sonra lansman için herhangi bir tarihle ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP