DOLAR

32,3801

0.18%
EURO

35,0381

-0.15%
ALTIN(gr)

2.325,08

0,26%
BİST 100

%
Geri Ödemesiz Nakdi Destek İçin Anlaşma Sağlandı 4643 TL Ödenecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Geri Ödemesiz Nakdi Destek İçin Anlaşma Sağlandı 4643 TL Ödenecek

Geri Ödemesiz Nakdi Destek İçin Anlaşma Sağlandı 4643 TL Ödenecek

Devlet her kademeden vatandaşa desteklerini sürdürürken kapsamı genişleterek öğrencilere de destek ödemesi yapacağını açıkladı. İlköğretim kademesinden yüksek öğrenime kadar her öğrenciye geri ödeme alınmadan nakdi ödeme yapılacak. Şartların da belirlendiği duyuruldu. Eğitim destekleri için toplamda 63 milyon TL ödenek ayrıldığı da belirtildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Geri Ödemesiz Nakdi Destek İçin Anlaşma Sağlandı 4643 TL Ödenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

63 Milyon TL Ödenek Hazır

Son dönemde öğrenciler için yapılan destek ödemelerinin tutarı ve periyodu artmış durumda. Maddi imkânsızlıktan dolayı okumayı bırakma gibi bir durumun önüne geçmek isteyen devlet eğitim destekleri ile umutları tazeliyor. Özellikle şehit çocukları ve harp ve vazife malullerinin çocukları için farklı destek paketlerinin hazırlanacağının da sinyalleri verildi. Eğitim kapsamında toplam 20 bin öğrenciye ulaşıldığı kaydedilirken yeni destek paketleri için 63 milyon TL ödenek ayrıldığı da açıklandı. Ayrıca maddi anlamda imkansızlık yaşayan öğrencilerin aileleri için de farklı seçenekler masada değerlendirilecek.

Her kademeden öğrenciye destek verecek olan devlet ilköğretim öğrenciler için 2317 TL ortaöğretim öğrencileri için 3475 TL ve yüksek öğrenim gören öğrenciler içinse 4643 TL ödemenin yapılması kararlaştırıldı. Öğrenci hakkında gerekenbilgiler başvuru esnasında alınacağı gibi MEB ve YÖK kanalıyla da bilgiler toplanacak. Yeni yıl gelmeden başvurularınaçıklaması bekleniyor. Başvuruşların ardından ilgili kurumlara iletilecek olan başvurular hızlı şekildedeğerlendirilecek. Anne-baba bilgileri, maddi geliri belgeleyen diğer belgeler de istenebilecek. Başvuruların sonuçlanmamasının ardından ATM’lerden para çekme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Pandemi koşulları dikkate alındığında birçok aile ekonomik olarak dar boğaza girmiş durumda. Bu destek ile çocukların eğitim masrafları karşılanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP