DOLAR

32,5980

0.36%
EURO

34,7062

-0.16%
ALTIN(gr)

2.519,89

1,45%
BİST 100

%
O Ödemeden Yararlanamayanlar İçin Bir Fırsat Daha Herkesi Kapsayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • O Ödemeden Yararlanamayanlar İçin Bir Fırsat Daha Herkesi Kapsayacak

O Ödemeden Yararlanamayanlar İçin Bir Fırsat Daha Herkesi Kapsayacak

Vatandaşlara aylık bağlayacak olan devlet bu durumun sınırlarını çizmiş durumda. Detaylar hakkında bilgi veren yetkililer herkesi sevindirecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
O Ödemeden Yararlanamayanlar İçin Bir Fırsat Daha Herkesi Kapsayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birçok sebepten dolayı vatandaşlar istihdama katılamıyor. Bu sebeplerin mücbir olması ise devletin elini kolunu bağlayan bir nokta. Kimisi yaş sınırından dolayı dışarıda iş hayatına katılmazken kimisi de engel durumundan dolayı çalışamıyor. Diğer vatandaşın ise farkı zorunlu sebepler mevcut. Yaşanan bu durum vatandaşların yalnız kalması için bir sebep olarak görünmüyor. Sosyal devlet anlayışını benimseyen bir ülke olarak yetkililer elindeki tüm kartları oynamaya devam ediyor. Daha önceden yaşlılık aylığı ve engelli vatandaş için aylık gibi düzenlemeler yapan devlet geriye kalan vatandaş için de bir çözüm oluşturmuş durumda. Belli sebeplerden dolayı iş sahibi olamayan ve bulunduğu durum iş bulmaya kadar geçen süreyi kaldıramayacak olan vatandaşa için aylık ödem yapılmasına karar verdi. Muhtaçlık aylığı olarak geçen ödemeyi almak isteyen vatandaşın kaymakamlıklara müracaat etmesi isteniyor. E Devlet üzerinden de başvuru alacak olan yetkililer en kısa zamanda sonuçları açıklamayı hedefliyor.

Detaylar Belirginleşmeye Başlıyor

Yaşlılık aylığı almak için gereken şartlar 65 yaş üzeri olmak ve sosyal güvenlik kurumlarıyla bağlantı kurmamak olarak tanımlanırken engelli vatandaşların %40 üzerinde olması gerekiyordu. Ve engelli vatandaşların yaş şartı bulanmamakla beraber 18 yaşının altında olan vatandaşların ödemesi ailelerine yapılacakken 18 yaşının üstünde olan vatandaşların ödemeleri de bizatihi kendilerine yapılacaktı. Ancak bu durumların dışında olan vatandaş için çare muhtaçlık aylığı olacak. Başvuruların en geç 2 hafta içinde açıklanması ve ödeme yapılması amaçlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP