Altın ve Dolar Trump’ın Yapacağı Hamle İle Çok Sert Kırılacak! İşte O Gelişme!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın ve Dolar Trump’ın Yapacağı Hamle İle Çok Sert Kırılacak! İşte O Gelişme!

Altın ve Dolar Trump’ın Yapacağı Hamle İle Çok Sert Kırılacak! İşte O Gelişme!

Korona virüsü ile darmadağın olan ülkeler ekonomilerini toparlayabilmek için birçok adım atıyor. Trump faturayı Çin'e kesmeye hazırlanıyor. Karşılıksız para basan merkez bankaları ve korona sonrası altın ve dolar ne olacak? İşte tüm ihtimaller ışığında dolar ve altının yapabileceği hareketler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Altın ve Dolar Trump’ın Yapacağı Hamle İle Çok Sert Kırılacak! İşte O Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Donald Trump, koronanın yol açtığı finansal krizin faturasını Çin’e kesmeye hazırlanıyor. Virüs vakaasının Çin’de görülmesi ile birlikte Çin’in uluslararası uçuşları durdurmayarak virüsün tüm dünyaya bulaşmasına sebep olduğunu belirterek Çin’e yüklü bir ceza kesileceğinin sinyallerini veriyor.

Korona virüsünün ekonomik tahribatlarını gidermek adına bir dizi eylem planı hazırlayan ABD Başkanı Donald Trump TSİ 19:00 itibariyle önemli açıklamalarda bulunacağını ifade etti. Açıklama detaylarında FED para politikaları ve Çin’e uygulanacak olan para cezası ile ilgili detayların olacağı bilgisi geçildi.

Uzmanlar yapılacak bu açıklamanın dolar ve altın fiyatlarında belirleyici bir faktör olacağını ifade ediyorlar. Açıklamanın yapılacağı saatlerde her iki paritede de aşırı oynaklıklar bekleniyor.

Olabilecek hareketler, destek ve direnç noktaları aşağıdaki gibidir. Aşırı oynaklığın olduğu saatlerde stoploss seviyelerininin patlamaması için dikkatli olunması konusunda uzmanlar uyarıyorlar.

ALTIN

XAUUSD – Üçgen Yukarı Yönde Kırıldı, 1738’e Yaklaştı.

Bir süredir daralan üçgen yapısı içerisinde takip ettiğimiz sarı meta, hafta içerisinde 1696 seviyesinden destek almış ve kademeli olarak yükselmişti. Bugün itibariyle üçgenin üst bandı aşıldı ve kuvvetli bir şekilde fiyat yükselişi gerçekleşerek 1738 direncine yaklaştı.

Bundan sonraki süreçte eğer yükseliş devam ederse, 1738’in üzerinde dört saatlik mum kapanışının olup olmamasına dikkat edilebilir. Bu olursa sarı metalde yeni tepeler görülebilir.

Olası kar satışlarında artık 1720 seviyesi günlük ana destek olarak izlenebilir.

Destekler: 1727 – 1720 – 1712

Dirençler: 1738 – 1747 – 1760

DOLAR

USDTRY – 6.92’e Yaklaşıyor…

6.07’den gelen uptrendi kırdıktan sonra kademeli düşüşüne devam eden USDTRY paritesi 6.92 desteğine yaklaşıyor. Düşüş devam ederse 6.88 seviyesi gündeme gelebilir. Olası tepkilerde ilk olarak 6.9965 seviyesi direnç olarak takip edilebilir.

Destekler: 6.92 – 6.88 – 6.82

Dirençler: 6.9965 – 7.0550 – 7.1015

Korona gündeminin bitmesine yakın altın ve dolarda sert hareketler bekleniyor. Yön tayin edecek olan gündemi yakından takip etmek gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP