Önümüzdeki Hafta Sert Hareketler Bekleniyor! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!
  • Finans 365
  • Altın
  • Önümüzdeki Hafta Sert Hareketler Bekleniyor! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!

Önümüzdeki Hafta Sert Hareketler Bekleniyor! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!

ABONE OL
19 Ocak 2023 21:19
Önümüzdeki Hafta Sert Hareketler Bekleniyor! Altın Yatırımı Olanlar Dikkat!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2023 senesinde ons altın bağlamında görülen yukarıya yönlü hareket altın piyasalarını etkilemeye devam ediyor. Yurt içerisinde gram altın fiyatlarında görülen rekor ardından yatırımcılar ise kısa, orta ve uzun vadeli görünümün ne yönde olduğunu incelemeye başladı. Konuya dair değerlendirmelerde tespit edilen Emtia Piyasaları Eksperi zafer Ergezen, ons altının bu senenin en iyi varlıklarından biri olduğunun altını çizdi. Yatırımcıların piyasaları iyi takip etmeleri gerekliliğini altını çizen Ergezen, bilhassa faiz indirimlerinin ne vakit olacağına dair tartışmaların yaşanacağı senenin ikinci yarısına işaret etti.

Altın Fiyatları Ne Olacak?

Uzmanlar 2022 senesine nazaran altın fiyatlarının 2023 senesinde daha iyi bir seyir izleyebileceğiniz aktarıyor. Altın fiyatları amacıyla ralli senaryosu ise ilgi çekti. Dolar endeksinde 100’lü seviyelerin altına inilip 80’li seviyeler konuşuluyor olursa belki bir ralli beklentisi oluşabileceği aktarıldı.

İslam Memiş’te Altın Açıklaması Yaptı

Finans uzmanı İslam Memiş altın ile alakalı düşüncelerine ve yorumlarına devam etti ve altının geri çekilme yaşayabileceğini anlattı. Bu konuyu açan Memiş, altının 1100 civarına kadar geri çekilmesinin olası olduğunu fakat bunun kısa vadeli olduğunu iletti. Bu gibi destek seviyelerine çekilmesinin sonrasında bir atak da beklediğini bildiren Memiş, bunun nedenle senenin ilk çeyreğinde Mart ve Nisan aylarını işaret etti.

Bu süreçte 1280’li sayılar ve 1450’li sayıları zikretti. Altın borcu olanlar amacıyla kısa süreli geri çekilmeleri kullanmaları gerektiğinden söz etti. Genellikle altını olmayanlar bağlamında birkaç hafta tanıyan Finans uzmanı İslam Memiş, altını olanların da satmak için acele etmemesi gerekliliğini söyledi.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP