Bakanlıktan Sevindirici Haber! Fatura Desteği Halkın Yüzünü Güldürecek!

Bakanlıktan Sevindirici Haber! Fatura Desteği Halkın Yüzünü Güldürecek!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı elektrik faturalarını kapsayan bir fatura desteği kampanyası başlattı. PTT’den dağıtılacak olan fatura desteği ihtiyaç sahiplerine kişi başından hesaplanan tüketim ödemesi vadediyor. Fatura desteğinin başvuru şartları ve bu destekten kimlerin yararlanabilecek? Detaylar haberimizde!

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:32
Bakanlıktan Sevindirici Haber! Fatura Desteği Halkın Yüzünü Güldürecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaşanan zor günlerde de haklı yalnız bırakmadı. Başlattığı fatura desteği ile halka PTT üzerinden elektrik faturalarına yönelik destek sağlayacağını duyurdu. Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde yaşanan ekonomik kriz, devletin fatura desteği ile aşılmayı planlıyor. Elektrik faturası desteği kimleri kapsıyor, başvuru koşulları ve fatura desteği ne kadar?

Fatura Desteği Başvurusu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hanede yaşayan kişi sayısını temel alarak halka fatura desteği yapacağını duyurdu. Elektrik faturalarını kapsayan bu destekten yararlanmak için Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na gidip başvuruda bulunmanız yeterli. Bu işleminizin ardından yakınınızdaki PTT şubesine giderek T.C. kimlik kartınız ya da nüfus cüzdanınız ve bir adet elektrik faturanız ile birlikte bilgilerinizi teyit ettirmelisiniz. PTT tarafından yapılacak sorgulama ile fatura desteğine uygun görüldüğünüz taktirde tarafınıza dönüş yapılacak ve bu destekten yararlanacaksınız. Fatura desteği hanede yaşayan kişi sayısı üzerinden hesaplanmakta ve hesaplanan tutar faturanızdan düşmektedir.

Elektrik Fatura Desteği Başvuru Koşulları

Hanede yaşayan bireyler Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne giderek başvuruda bulunabilirler. Muhtarlıklardan alınan muhtaçlık belgesi ise yardım başvurusu için olumlu etki oluşturuyor.

Başvuru için gerekli belgeler;

  • Başvuru dilekçesi,
  • Aile fertlerinin kimlik fotokopisi
  • Güncel bir adet elektrik faturası gerekiyor.

Elektrik faturası yardımı hesaplaması hanede yaşayan kişi sayısına göre yapılıyor.

  • Bir veya iki kişilik hane için aylık 40 TL
  • Üç kişilik hane için aylık 53 TL
  • Dört kişilik hane için 67 TL
  • Beş ve üzerindeki kişi sayısındaki aileler için 80 TL elektrik fatura desteği yapılmaktadır.
  • Kronik hasta olup evinde tıbbi cihaz kullanan vatandaşlar için ise 200 TL’ye kadar yardım yapılmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP