DOLAR

32,4834

-0.19%
EURO

34,9649

0.32%
ALTIN(gr)

2.436,34

0,56%
BİST 100

%
Bitcoin Tekrar Yükselişte

Bitcoin Tekrar Yükselişte

Piyasaya sürüldüğü yıl ekonomiyi alt üst eden fakat 2018 yılı itibari ile bekleneni veremeyen bağımsız kripto para birimi Bitcoin tekrar yükselişe geçti. İşte Bitcoin’de son durum...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Bitcoin Tekrar Yükselişte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin nedir?

Son zamanlarda adını çok sık duyduğumuz Bitcoin, hükümetler veya geleneksel bankalar tarafından basılamayan, cebinizdeki banknotlar veya madeni paraların aksine dijital ve alternatif bir para birimidir. Bitcoin’in merkezi bir bankası yoktur. Herhangi bir devletle bağlantılı değildir ve devletler tarafından düzenlenmez.

Bitcon’de ani düşüş ve yükselişler

Hızlı düşüşler kısmen düzenlemeye ilişkin korkuların devam etmesinin yanı sıra bir dizi yüksek profilli hırsızlıktan kaynaklanan kaygıların bir sonucudur. 2018 yılıyla beraber potansiyel şifreli para birimi düzenlemesi ve bazı ticaret yasakları sonucu Bitcoin büyük düşüş yaşadı. Değeri son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 3 oranında düştü ancak son yedi gün içinde yüzde 19’dan fazla arttı. Geçtiğimiz ay ise yüzde 5 oranında geriledi. Değeri Şubat aylarında görkemli şekilde düşüş gösteren Bitcoin, dört günde 10.000 dolardan 6.000 dolara düştü. Ancak şimdilerde yükselmekte olduğu görülüyor. Bugün piyasadaki işlemlerde 11 bin 23 dolar üzerinden işlem gören Bitcoin, bu hafta itibari ile yüzde 30’a yakın yükseliş gösterdi. En son elde edilen verilerle birlikte kripto para birimleri için genel piyasa değeri ise 475,3 milyar dolara ulaştı.

Güney Kore ve İngiltere Bitcoin ticaretini yasaklıyor

Güney Kore geçtiğimiz günlerde Bitcoin ve diğer dijital para birimlerinin ticaretini yasakladığını açıkladı. Ancak bu açıklama yasadışı kripto para ticaretinin önüne geçemedi.Güney Kore’nin açıklamasının ardından bir açıklamada da İngiltere’den geldi. İngiltere Başbakanı Theresa May bir açıklamasında Birleşik Krallık Hükümeti’nin Güney Kore’de alınan önlemlere benzer önlemler alabileceğini ima etti.

Dijital para birimlerine yüksek ilgi

Son gelişmeler bağımsız kripto para birimi Bitcoin’in ne kadar çabuk düşüş ve yükseliş göstereceğinin bir kanıtı oldu. Bitcoinde yaşanan bu gelişmeler, ethereum, litecoin ve Ripple XRP gibi diğer dijital para birimlerine olan ilginin artmasına yol açtı ve giderek daha fazla kişi dijital para birimlerine yatırım yapmak istiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP