DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Devletten İhtiyaç Sahiplerine Yardım: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 1300 TL Yardım Yapacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Devletten İhtiyaç Sahiplerine Yardım: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 1300 TL Yardım Yapacak!

Devletten İhtiyaç Sahiplerine Yardım: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 1300 TL Yardım Yapacak!

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı aracılığı ile sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları mart ayından bu yana kadar yaşanan korona virüs salgınlarıyla destek kapsamında başvuran herkese maddi yardımlar vermeye devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Devletten İhtiyaç Sahiplerine Yardım: Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları 1300 TL Yardım Yapacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet çocuk sahibi olan aileler için yardım dağıtmaya devam ederken çocukları olacak aileler için de çeşitli destek ödemelerine devam ediyor. Devletten verilen bu destek ödemelerinin yanı sıra aileler için doğumun ardından destek olmayı amaçlayacak. Bu desteklerden yararlanmak için belirli şartlar yer alıyor. Çocuk parası ödemeleri kapsamında ödemeler aileler için doğumdan sonraki süreçlerde ödenecek. Çocuk sayısına göre değişecek olmasının yanı sıra her doğum için ailenin ekonomi bütçelerine yardımcı olacak şekilde hesaplara yatırılıyor.

Çocuk parası ödemeleri için vatandaşlar başvurularını çocuklara kimlik çıkaracakları sürede yapabilirler. Eğer bu süreçlerde müracaatlar yapılmazsa ilerleyen zamanlarda kaymakamlıklardan yapılacak. Kaymakamlık, belediye ve sosyal yardımlaşma derneklerinden yapılacak yardımlar devlet aracılığı ile sunulmaya devam ediyor. Devlet destekleri önceki zamanlarda da veriliyor olsa bile korona süreçlerinde daha da artış gösterdi.

Bu süreçlerde yapılan aile yardımları;

  • Doğum parası
  • Çocuk parası ödemesi
  • 65 yaş aylığı ödemesi
  • Engelli aylığı
  • Dul ve yetim aylığı
  • Silokozis aylığı olarak dikkatleri çekiyor.
  • Annelere 1300 TL’ye varan çocuk parası

Devlet tarafından anneler için verilen yardımlardan bir tanesi de çocuk parası oluyor. Çocuk sahibi olan ya da olmak için hazırlanan anneler için bir kereye mahsus çocuk parası ödemeleri yapılır. Ödemeler sırasında esas kural çocukların doğdukları anların tarihine göre belirlenir. 2015 Mayıs ayından sonra dünyaya gelen çocuklar için ödemeler devam ederken her çocukta miktarlarda değişme meydana geliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP