DOLAR

32,3192

0.2%
EURO

35,1054

-0.16%
ALTIN(gr)

2.306,66

1,29%
BİST 100

%
Kadrolar Açıklandı Beklenen Haber İŞKUR’dan Geldi

Kadrolar Açıklandı Beklenen Haber İŞKUR’dan Geldi

Binlerce işsiz vatandaşın beklediği haber yine İŞKUR’dan geldi. KPSS şartı aranmadan iş sahibi olmak mümkün. Edinilen bilgiye göre büro memuru, sağlık personeli, işçi alımları yakın tarihte başlıyor. Ana hatlarıyla belli olan alımlar hakkında detaylar ise henüz açıklanmadı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Kadrolar Açıklandı Beklenen Haber İŞKUR’dan Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İŞKUR özellikle pandemi süresince işsiz vatandaşı unutmadı. Hazırlanan yeni paketle işçi alımları KPSS şartı olmadan yapılacak. Sınav puanı endişesi taşımadan kişilerin rahat şekilde başvuru yapması bekleniyor. Sınav takvimleriyle işçi alımlarının zaman zaman çakıştığı da bilinen bir gerçek. İŞKUR bunun önüne geçerek vatandaşı fazla mağdur etmek istemiyor. Aylık 4000 TL ila 5000 TL arası değişecek olan maaşlar ile alım planlıyor. Maaşlar pozisyona göre bu aralıkta seyredecek. Bu pozisyonlara başvuruiçinse en az ilkokulmezunu olma şartı konulmuştur. Edinilenbilgiye göre alım yapılacak sahalar da belirlendi.

Başvurular Kayıtlı Kullanıcılar İçin Sistemden Olacak

Büro memuru, temizlik personeli,bulaşık personeli, beden işçisi, vasıfsız işçi, rehberlik görevlisi ve fazlası iş kolu olarak belirlenmiştir. İŞKUR’un sitesinde yayınlanan ilanlarda diğer iş kollarını ve alım olacak illeri tespit etmeniz mümkün. Seçilecek ili ve uygun pozisyonu siz belirleyebilirsiniz. Başvuru yapmanız için ilk olarak İŞKUR’a kayıt olmanız ve uyruk olarak TC vatandaşı olmanız gerekiyor. Ardından TCK MD 53’teki cezalardan birini işleyip ceza almamış olmanız dikkat edilen özelliklerden. İlanlarda açılan pozisyonlarınözel şartları olabiliyor. Başvuru yaparken bu şartları taşıyıp taşımadığınıza göre işlem yapmanız gerekiyor. O pozisyon için aranan özellikler siz de yoksa eğitimle tamamlamak mümkün olmayacak. Bundan dolayı işe alımız da gerçekleşmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP