DOLAR

32,5919

0.34%
EURO

34,7953

0.13%
ALTIN(gr)

2.509,02

1,00%
BİST 100

%
Faiz Oranları Güncellendi Kredi Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şimdi Ne Yapacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Faiz Oranları Güncellendi Kredi Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şimdi Ne Yapacak?

Faiz Oranları Güncellendi Kredi Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şimdi Ne Yapacak?

Merkez Bankasından gelen haberler faiz oranlarında dengeleri alt üst etti. Kredi faiz oranlarında yaşanan değişiklikler ile birçok kredi kalemi bir öncekine göre hayli değişti. İhtiyaç konut, taşıt kredileri başta olmak üzere diğer kredi paketlerinde de aynı durum yaşanıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Faiz Oranları Güncellendi Kredi Çekmek İsteyen Vatandaşlar Şimdi Ne Yapacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev ya da araba almak isteyen vatandaşlar kredi çekmeye devam ediyor. Ancak Merkez Bankasının yapmış olduğu açıklamalar ile kredi oranları hayli değişti. Bu değişikliğe hızlı şekilde adapte olan bankalar kredi faiz oranlarını yeniden güncelledi. Vatandaşlar ise kredi programlarını baştan incelemek zorunda kaldı. Her kredi paketi farklı oranlandırılırken ödeme planı da vatandaşa bırakılıyor. Merkez Bankası faiz oranlarını %10.25’ten %15’e çekerek bankaların faiz oranlarını sil baştan değiştirdi. Her banka kendine göre bir faiz oranı belirledikten sonra bunları resmi işlemlere yansıtmayı da ihmal etmedi.

Bankalar Farklı Faiz Oranları ile Yola Devam Edecek

Ziraat Bankası güncel faiz kararına hızlıca adapte olan bankalardan biri oldu. Tüketici kredilerinde faiz oranı %1.69, taşıt kredisinde faiz oranı %1.77 ve konut kredisinde faiz oranı %1.65 olarak belirlendi.

Halk Bank ise ihtiyaç kredisinin faiz oranını %1.77, taşıt kredisinin faiz oranını %1.77 ve konut kredisinin faiz oranını %1.52 olarak belirledi.

Akbank direkt kredisinin faiz oranlarını da yeniden güncelleme yoluna gitti. Buna göre Direkt Kredisinin faiz oranı %2.07, ihtiyaç kredisinin faiz oranı %1.98, taşıt kredisinin faiz oranı %1.51 ve konut kredisinin faiz oranı %1.41 olarak düzenlendi.

İş Bankası ise taşıt kredisinin oranını %1.55 ev kredisi faiz oranını ise %1.40 olarak belirledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP