DOLAR

32,5848

0.33%
EURO

34,7519

0.04%
ALTIN(gr)

2.505,92

0,88%
BİST 100

%
Maddi Güvencesi Olmayan Ailelerin Kira Ödemesine Gerek Kalmadı Ödemeler Kesinleşti
  • Finans 365
  • Finans
  • Maddi Güvencesi Olmayan Ailelerin Kira Ödemesine Gerek Kalmadı Ödemeler Kesinleşti

Maddi Güvencesi Olmayan Ailelerin Kira Ödemesine Gerek Kalmadı Ödemeler Kesinleşti

Devlet temel giderlerin büyük bir kısmını son dönemde vatandaş yerine ödedi. Ödemeye de devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre kiraların ödenmesi söz konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Maddi Güvencesi Olmayan Ailelerin Kira Ödemesine Gerek Kalmadı Ödemeler Kesinleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için birbirinden güzel fırsatlar oluşturulmaya devam ediliyor.Edinilen bilgiye göre başvur şartlarını sağlayan ailelere kira destek ödemesinde bulunulacak. Bu ödemeye ilaveten birkaç ödeme için de start verildi. Birçok kesime aynı anda ulaşmaya çalışan devlet yeni çalışmasıyla beraber özellikle ev hanımlarına ve öğrencilere ulaşmaya çalışıyor. Pandemi dolayısıyla iş imkanlarının olamaması aileler için sıkıntılı bir durum. İş bulunmadığı zaman eğitim hayatı devam eden öğrenciler de mağdur oluyor. Kimisi eğitim hayatını yarında bırakmak zorunda kalırken kimisi çok başarısız oluyor. Yaşanan mağduriyetin çözülmesi adına devlet eğitim hayatı devam eden öğrencilere de ödeme yapmaya karar verdi.

Evin Durumu Dikkate Alınacak

Kira ödemeleri ve öğrencilere yapılacak ödemeler için yapılması gereken işlemler açıklandı. Kira ödemesinde yararlanmak istiyorsanız haneye giren gelir miktarını doğru şekilde yazmanız gerekiyor. Kişi başı 700 TL’nin ağısında olan gelir miktarı başvuru yapmaya elverişli bir miktardır. Kira ödemesinde önce kira talep edilen ev bakımsızsa devlet başka alternatifler de üretmektedir. İlk önce ücretsiz tadilat hakkınızı kullanabilir ardından kira ödemesi talep edebilirisiniz. Ancak ev hala kullanılmayacak halde ise devlet kira ödemesi yapmaz ve size prefabrik evler için yol gösterir. Eğitim hayatı devam eden çocuklar içinse başvuruyu veliler yapmalıdır. Öğrencinin kimlik bilgisi ve öğrenci belgesi yeterlidir. Ayrıca velinin de bilgiler istenmektedir. E Devlet üzerinden her iki ödeme için başvuru oluşturabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP