DOLAR

32,6026

0.39%
EURO

34,8035

0.19%
ALTIN(gr)

2.495,72

0,47%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasası Yükselişte

Kripto Para Piyasası Yükselişte

Kripto para piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Düşüşlerde, yükselişlerde hızlı ve yüksek değerlerde gerçekleşiyor. Bir hafta önce 100 milyar dolarlık düşüşü gören kripto para piyasası bu hafta yükselişte. Piyasanın önemli para birimleri olan NEO ve GAS bu yükselişin baş aktörleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
Kripto Para Piyasası Yükselişte
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta içinde 450 milyarı geçen bir yükselişin gerçekleştiği kripto para piyasasında, NEO’nun bu sabah itibariyle market hacmi 8.332.870.000 dolar. Değerlendirmeleri dünya çapında dikkate alınan yatırım bürosu Weiss Ratings’in son raporunda NEO için B+ puan kullanması, bu yükselişte esas neden olarak görülüyor. Şu ana kadar hiçbir kripto para birimine B+ değerlendirme puanı verilmediği için, yatırımcılar açısından dikkat çekici bulundu. Binance, Bitfinex, Bittrex, and Huobi, UpBit, NEO’da işlem yapmak isteyenlerin kullandıkları platformlar oldu.

Para piyasalarına olan hakimiyeti ve sektördeki tecrübesinden dolayı Weiss’in değerlendirmeleri yatırımcılar için önemli. 1971’den beri sigorta, hisse senedi ve finans yatırımlarında doğru yorumları ve raporları olan Weiss, son aylarda yeni para birimi olan Kripto’nun takipçileri arasında piyasayı bilen bir kurum olarak değerlendiriliyor.

Poloniex, Circle tarafından satın alındı

Bir diğer önemli gelişme ise Poloniex’in Circle tarafından pazartesi günü satın alınması. Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan Poloniex’in bu alım sonrası CoinBase ve Kraken ile rekabet edebilecek düzeyde olacağı düşünülüyor. Circle’nin Poloniex’i satın almak için 400 milyon dolar ödediği bildirildi.

Bitcoin en çok takip edilen Kripto para birimi olmaya devam ediyor

Bitcoin kripto para borsasında ilk sıradaki yerini koruyor ve yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yavaş ama istikrarlı bir yükseliş gösterdiği düşünülen Bitcoin, bu hafta 10.000 doların üstünde fiyatlandı. Bitcoin’in borsadaki hareketlerini yakından takip eden Fundstrat Global’ın kurucu ortağı Tom Lee, Kasım 2017’de yaşanan düşüşünden ve 6000 dolar seviyelerine kadar inişten sonra Bitcoin’in istikrara kavuşmasının 3 aylık bir sürece yayılacağı öngörüsünde bulunuyor. Eğer tahminleri gerçek olur ve istikrarlı yükselişini devam ettirebilirse, yılın üçüncü çeyreğinde Bitcoin 20.000 dolar seviyelerine ulaşabilir. Bu sabah itibariyle 10.450 dolarlık bir seviyede görülen Bitcoin’in nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP