DOLAR

32,4961

0.14%
EURO

34,7658

0.1%
ALTIN(gr)

2.486,48

1,00%
BİST 100

%
Haberiniz Olmadan Çekiliyor ve Banka Sahiplenmiyor! Bankada Paranız Varsa Aman Dikkat!
  • Finans 365
  • Bankacılık
  • Haberiniz Olmadan Çekiliyor ve Banka Sahiplenmiyor! Bankada Paranız Varsa Aman Dikkat!

Haberiniz Olmadan Çekiliyor ve Banka Sahiplenmiyor! Bankada Paranız Varsa Aman Dikkat!

ABONE OL
19 Aralık 2022 22:19
Haberiniz Olmadan Çekiliyor ve Banka Sahiplenmiyor! Bankada Paranız Varsa Aman Dikkat!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte neredeyse tüm bankacılık işlemleri de internet üzerinden yapılabiliyor. Büyük kolaylık sağlayan bu durum beraberinde büyük riskleri de getiriyor. Bu haberimiz bankada parası olanları uyarmak için. Dolandırıcıların tuzaklarına düşmemek için nelere dikkat etmek gerekiyor? Detaylar haberimizde.

Gelişen teknoloji banka işlemlerini artık cep telefonlarımıza kadar taşıdı. Günümüzde de korona virüs salgını yüzünden bankada yapılacak işlemler için sıkı önlemler alınmaya başladı. Haliyle bankaya gitmek yerine internet ortamında işlemlerini gerçekleştirmeye çalışan vatandaşlar için tehlikeler de söz konusu. Bunu fırsat bilen dolandırıcılara dikkat! Özellikle kalabalık şehir ve ilçelerdeki vatandaşları hedef alan dolandırıcılar sosyal medya üzerinden birçok vatandaşın hesaplarına ulaşmaya çalışıyor. Dolandırıcılar sosyal medya ve internet siteleri üzerinden vatandaşların internet bankacılığı şifrelerini ele geçirerek onlar adına işlem yapıyorlar.

Paranızı sizden habersiz nasıl çekiyorlar?

Dolandırıcıların yeni yöntemi kendi oluşturdukları sitelere bankaların resmi internet sitelerindeki gibi görünüm vermek. Bu görüntüyü gerçek bankanın sitesi sanan kullanıcılar, siteye giriş yapmaları halinde kendi bilgilerini dolandırıcılara vermiş oluyorlar. Dolandırıcılar İnternet bankacılığı kullanan kişileri bu tuzağa düşürmek için giriş yapılması halinde hediye para verecekleri ile ilgili ilan veriyorlar. Bu ilanı görüp parayı kazanmak isteyen vatandaşlar dolandırıcıların eline düşmüş oluyor.

Bu siteleri gerçeğinden ayrıt etmek oldukça güç. Çünkü resmi bankanın internet bankacılığı adresi dışındaki her şey neredeyse aynı görünüyor. Gerçekte hiçbir bankanın size karşılıksız bir ödeme yapmayacağını bilmelisiniz. Bu gibi durumlara kanıp mağdur olmamak için reklamlarda gördüğünüz banka sitelerine tıklamak yerine işlem yapacağınız zaman o bankanın kendi resmi sitesinden giriş yapabilirsiniz. Bu şekilde dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaşlardan biri olmaktan kendinizi kurtarabilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP