DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
EYT’ li Vatandaşlar İçin Beklenmedik Gelişme! Yasa Meclisten Geçti Mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • EYT’ li Vatandaşlar İçin Beklenmedik Gelişme! Yasa Meclisten Geçti Mi?

EYT’ li Vatandaşlar İçin Beklenmedik Gelişme! Yasa Meclisten Geçti Mi?

Yüzbinlerce vatandaşın uzun zamandır beklediği EYT yasası yürürlüğe girdi mi? Herkes bunu araştırıyor. Emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı meclisten gelecek haberdeydi. Sonunda beklenen haber geldi. Haberin detayları. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:33
EYT’ li Vatandaşlar İçin Beklenmedik Gelişme! Yasa Meclisten Geçti Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclisin yeni yasama dönemine başlamasıyla birçok vatandaşı yakından ilgilendiren torba yasa yürürlüğe girdi. Bu bağlamda emekli olmak için vatandaşlar prim ödemek ve sigortalı çalışmak gibi tüm şartları yerine getirmesine rağmen yalnızca yaş şartının kaldırılması bir herkes için bir umut ışığı oldu. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların isyanı uzun zamandır haberlerdeki yerini başarıyor. Devlet kanadından konu ile ilgili herhangi bir adım atılacak mı diye herkes merakla araştırmaya devam ediyor. Hükümetten gelecek açıklamalara bakıldığı zaman bu aralar gündemde öyle bir konu olmadığı söylenmişti. Meclis yeni yasama dönemine girmesinden sonra torba yasasını da devreye soktu.

EYT Derdi Artık Bitecek Mi?

Yasanın yürürlüğe girmesiyle, sigortalı çalıştığı veya primlerini dışardan ödediği halde yaştan dolayı emekliye ayrılamayan vatandaşlar şartların değişmesine rağmen durumları da gündeme getirdi. Hükümet bu konuda net bir bir adım atmazken gözler meclisteydi. Meclis yeni yasama dönemine başlamasının akabinde emeklilikte yaşa takılanlar için farklı kanun tekliflerini ve soru önergelerini iletmesi ile dikkat çekiyor. Bilirkişilerin EYT konusu için yaptığı açıklamalarda herhangi bir değişiklik olmayacağı net bir şekilde dile getirdi. Ancak gelen son çalışmaların üstünden epey bir zaman dilimi geçmişti. Haberlere düşen yeni durumlara göre 2021 senesi için devletin ele alacağı ilk gündem EYT’lilerin haklarını korumak olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP