Çocuğu Olanlara Devlet Desteği Verilecek Görüşmelerde Sona Gelindi

Çocuğu Olanlara Devlet Desteği Verilecek Görüşmelerde Sona Gelindi

Pandemiyle beraber devlet verdiği desteklerin hem sayısını hem de desteklerde ödenen miktarın tutarında artışlar yaptı. Toplamda 50.000 TL’lik yeni bir destek paketi içinse çalışmalar başladı. Bu destek çocuğum olan aileleri ilgilendiriyor. Hane içinde 18 yaş altı çocuk o haneye varsa devlet desteği verilebilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Çocuğu Olanlara Devlet Desteği Verilecek Görüşmelerde Sona Gelindi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Destek Çocuk Yaşına Göre Belirlenecek

Geçim konusunda sıkıntıları olan aileler için devlet desteği hazırlandı. 18 yaş altı çocuğu olan aileleri kapsayan bu destekle vatandaş rahat nefes alacak. Edinilen bilgiye göre ailelere toplamda 50.000 TL’lik yardım yapılması söz konusu. Nakdi olarak yapılması beklenen destek için başvuru şartları da oluşturuldu. Pandeminin yol açtığı olumsuzlara yönelik yapılan bu çalışma ile birçok aile bu destekten faydalanabilecek. Edinilen bilgiye göre bu desteklerin ya faizsiz ya da düşük faizli olması bekleniyor.

Destek almak isteyen vatandaşların Türk vatandaşı olması gerekiyor. Hanede bulunan çocukların yaşının 0 ila 18 yaş aralığında olması isteniyor. Kredi puanı başvurularda en temel kriter. Kredi puanı normal seviyede olan vatandaşların başvuruları dikkate alınacak. Kamusal bankalar üzerindesağlanacak bu destek için detayların yakın zamanda paylaşılması bekleniyor. Vade seçenekleri de vatandaşa sunulmuş olacak. Buna göre 12 ay vade ile işlem yapmak isteyen vatandaşa faizsiz ödeme planı oluşturulacak. 24 ay vade ile işlem yapacak vatandaşlar 0.48 oranında faiz ile ödeme yapacak. 36 ay vade ile işlem yapacak vatandaşlar ise 0.56 oranında bir faiz ile geri ödeme yapacak. Başvurusu olumlu sonuçlanan vatandaşlara hızlı şekilde destek ödemesi yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP