DOLAR

32,5289

0.22%
EURO

34,7697

0.07%
ALTIN(gr)

2.491,45

1,20%
BİST 100

%
Vergi, Trafik Cezası, Kredi ve Banka Borçları Hakkında Sıcak Gelişme!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Vergi, Trafik Cezası, Kredi ve Banka Borçları Hakkında Sıcak Gelişme!

Vergi, Trafik Cezası, Kredi ve Banka Borçları Hakkında Sıcak Gelişme!

Son dönemlerin önemli konularından biri olan borç afları hakkında sıcak gelişmeler gelmeye devam ediyor. Beklenen borçlar affı gelecek mi? Hazine Bakanlığı’nın vergi, banka, kredi kartı ve kredi borçları hakkında yeni kararı ne? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Vergi, Trafik Cezası, Kredi ve Banka Borçları Hakkında Sıcak Gelişme!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Beklenen Borç Affı Sonunda Geliyor Mu?

Dünya çapında yaşanılan pandemi süresince günden güne daha da kötüye giden ekonomik durum sebebiyle birçok vatandaş banka kredisine başvurmuş ve çoğu kişi olumlu sonuç alarak kredilerden faydalanmıştı. Vatandaşın bankaya olan borcu, gün geçtikçe yazılan trafik cezaları ve üstüne gelen vergi ödemeleri sonucunda birçok işsiz ve çalışan vatandaş, borçlar için af çıkması beklentisine girmişti. Peki af çıkacak mı? Borçlar için yapılandırma veya af çıkma durumu söz konusu mu?

Korona virüs salgınının en çok etkilediği alan vatandaşların maddi durumu. Yaşanan ekonomik zorluklar, kişileri borçlar için bir düzenlenme yapılması talebine itiyor. Peki tüm bu vergi, trafik cezası borçlarına ve diğer banka ve kredi /kredi kartı borçlarına yapılandırma hakkı tanınacak mı?

Borç Affı İçin Beklenen Açıklama Geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi kararınca kabul gören kanun teklifi sonucunda kurum vergileri, katma deper vergisi, gelir vergileri, ÖTV ve idari para cezası borçlanmaları, ve ayrıca tüm bunlara ek olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu borçları artık borç sahipleri tarafından yapılandırılabilecek. Belirtilen bu borçlara işlenmiş olan gecikme zamları da borç yapılandırması kapsamında ödenebilecek. Kredi ve kart borçları içinse durum aynı gözükmüyor. Kart borçları ve krediler için belirlenen hükümler kanun kapsamında saklı kaldı. Yapılan açıklamalara göre 12.11.2016 tarihi itibariyle kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz yüzdeleri konusunda uygun görülmüş tebliğler yürürlükten kaldırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP