DOLAR

32,3225

0.21%
EURO

35,1344

-0.01%
ALTIN(gr)

2.299,38

0,98%
BİST 100

%
Japonya ve ABD’den Kripto Para Borsalarına Sıkı Denetim

Japonya ve ABD’den Kripto Para Borsalarına Sıkı Denetim

Devletlerin kendi içlerinde oluşturmaya çalıştıkları kripto para piyasalarına ilişkin düzenlemelere bir yenisi Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya'dan geldi. Kripto para borsalarına yönelik denetimlerini artırmaya çalışan ülkeler bu konuda bir başka örnek oluşturdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Japonya ve ABD’den Kripto Para Borsalarına Sıkı Denetim
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kripto para borsaları resmi olarak kayıt yaptırmak zorunda

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) bildirisine göre, SEC’e kayıtlı olmayan kripto para borsalarının ve benzeri çevrimiçi platformların yasa dışı sayılacağı ifade edildi. Ayrıca şu ana kadar kripto para borsalarına yönelik herhangi bir mevzuat geliştirmediklerini belirten SEC, yatırımcılardan denetim dışında olan borsalarda dikkatli davranmalarını istedi.

Yapılan açıklamada, girişimlere para toplama aracı olarak kullanılan ICO’lara da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. ICO’ların da denetime tabi olmasını istediklerini dile getiren SEC, yatırımcıların paralarını her an kaybetme riski olduğunu ifade etti.

Japonya’da kripto para borsalarına ceza yağdı

SEC tarafından yapılan açıklamadan sonra ortaya çıkan, kayıtlı olmayan borsaların kapatılacağı söylentileri üzerine bitcoin fiyatında %5 lik düşüş yaşandı. Saatler sonra Japonya Finansal Hizmetler Dairesi’nden (FSA) gelen haberlere göre, Bit Station ve FSHO kripto para borsaları bir ay kapatıldı. Aralarında Coincheck borsasının da olduğu toplam yedi borsaya ceza kesen ve iş süreçlerini geliştirme talimatı çıkaran FSA, siber güvenlik, terör finansmanı ve kara para aklama risklerine karşı alınan önlemlerin raporlanmasını istedi.

Yaklaşık 530 milyon dolarlık Coincheck soygunundan sonra kripto para borsalarına yönelik denetimlerini artıran FSA, borsaların güvenlik altyapılarını ve politikalarını inceleme altına aldı. Kripto para borsalarına yönelik olarak alanında uzman devlet memurları, akademik çevrelerden ve özel sektörden olmak üzere toplumun çeşitli kesimlerindeki insanları bir araya toplayarak bir kurul oluşturacağını açıklayan FSA, piyasa üzerinde sürekli beyin fırtınası yapacaklarını bildirdi.

Bitcoin fiyatında olumsuz hava hissediliyor

ABD ve Japonya’da kripto para borsalarına karşı gerçekleştirilen kontrollerden sonra bitcoin fiyatında büyük miktarda düşüş yaşandı. Bu olayların üstüne, dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance’ın saldırıya uğradığı haberleri üzerine 10.000 doların altına düşen bitcoin fiyatı, haber yazıldığı sırada 8.000 dolar seviyelerinden işlem gördü.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP