DOLAR

32,3227

0.21%
EURO

35,1464

0.03%
ALTIN(gr)

2.293,49

0,72%
BİST 100

%
CTE Memuru Olmak İsteyenler İçin İlanlar Açıklandı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Gündem
  • CTE Memuru Olmak İsteyenler İçin İlanlar Açıklandı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

CTE Memuru Olmak İsteyenler İçin İlanlar Açıklandı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

CTE memuru olmak isteyenler için ilanların açılacağı duyuruldu. İŞKUR üzerinden takip edilecek olan ilanlara başvurular birçok yolla yapılabilecek.Yoğunluk yaşanmaması adına seçenekleri çoğaltan kurum bu sade vatandaşları mağdur etmeyecek. E Devlet üzerinde de yapılacak başvurular için öncesinde E Devlet’e giriş iznimiz olması gerekiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
CTE Memuru Olmak İsteyenler İçin İlanlar Açıklandı Başvuru Tarihleri Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kontenjan Miktarı Vatandaşı Sevindirdi

Alımların gardiyan, infaz koruma memuru, mübaşire, zabıt katibi alanlarında olması bekleniyor. 10 bin olarak belirlenen kontenjan duruma göre artabilecek. 657 Sayılı Kanuna göre gerçekleşecek alımların tarihi konusunda net bir açıklamada bulunulmadı. Ancak yılın sonlarına doğru başvuruların açılması bekleniyor. Bu kapsamda memur olmak için ilk olarak sözlü sınavlarda barajın geçilmesi isteniyor. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar mülakata tabi tutulacak. Mülakat sonuçlarına göre 300 erkek 100 kadın aday istihdam edilecek.

Alımlarda 657 Sayılı Kanuna ek olarak ilgili yönetmeliğin 29. Maddesi de baz alınacak. Bu iki kaynak personel alımındaki şartları oluşturacak.

Aranan şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve adli sicil kaydında sorun olmaması gerekiyor. Devlete Karşı Suçlar kapsamında bulunan suçları işlememiş olmak ve bu suçlardan dolayı yargılamaya tabi tutulmamış olmak da aranan şartlardan. 18 ve 35 yaş arası kişiler alımlara başvurabilecek. Diğer yaş aralığındaki kişilerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayacak. KPSS şartı arayan bu kadrolar, KPSS3 puan türüne bakıyor. Bu puan türünde en az 70 almak gerekiyor. Lisans mezunu olmak ise başvuruların değerlendirilmesi için gerekli. Başvurular E Devlet üzerinden Yeni Başvur seçeneğinden gerçekleştirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP