SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!! 49 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!

SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!! 49 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!

SGK yönünden gelen yeni derlem ile birlikte anında emekli olmak adına meslekler üzerin de farklılıklar gündeme geldi. Resmi açıklama ile birlik 2008 senesinden daha evvel yıpranma haklarını kullanmayı düşünen insanlar adına yeni derlemeler ile birlikte 2,5 sene normale göre daha erken emekli olma fırsatları veriliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
SGK’dan Erken Emeklilik Müjdesi!! 49 Yaşında Emekli Olabilirsiniz!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK yönünden gelen konuşmaya göre 3600 gün sigortalı olarak yer alma koşulu ile esnetilecek olması ve işçileriler 49,5 yaşında emekli olma hakkına sahip olacaktır. Herhangi meslekler içeresinde iş kollarına göre daha çok yıpratma paylarını da veriyor. SGK bu tür işçiler için ayrı bir hakta tanıyor. Artık bu meslekler içinde yer alan insanlar adına daha erken emekli olma fırsatları sunulacak. Erken emekli olmak için dikkat edilmesi gereken durumların başında SGK’nın belirtmiş olduğu bazı meslekler adına çalışmaya devam milyonlarca insan adına 3600 günden emekli olma haklarında tanınmakta. Yeni hazırlaması yapılan tasarım ile birlikte bu durumlar hafifletilecek ve isteyen insanlar için erken emekli olma fırsatı verilecek.

Süreler Yarı Yarıya Kadar İndirildi

Ulaşılan haberlere göre birçok meslekler içinde yarı yarıya kadar erken emekli olma fırsatları veriliyor. 52 Yaşında daha erken emekli olma sırasında alınan tüm 2.5 sene indirimi ile 49.5 yaşında emekli olma hakları sunuluyor.

Erken Emekli Olma Hakkına Sahip Olan Meslekler

  • Kurşun ve arsenik işleri üzerinde senede uygulanacak indirim 60 veya 90 gün olacak.
  • Cam fabrika ve atölyeleri üzerinde çalışmalarını sürdürenler için uygulanacak indirim 60 gün olacak
  • Cıva üretim işleri sanayi üzerinde çalışmalarını sürdürenler için uygulanacak indirim 90 gün olacak.
  • Çimento fabrikaları içinde çalışmalarını sürdürenler için uygulanacak olan indirim 60 gün olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP