DOLAR

32,3462

0.29%
EURO

35,1386

-0.02%
ALTIN(gr)

2.307,08

1,31%
BİST 100

%
Resmi Gazete de Şaşırtan Haber! Hiç Çalışmadan 1.662 TL Maaş Almak Mümkün!
  • Finans 365
  • Finans
  • Resmi Gazete de Şaşırtan Haber! Hiç Çalışmadan 1.662 TL Maaş Almak Mümkün!

Resmi Gazete de Şaşırtan Haber! Hiç Çalışmadan 1.662 TL Maaş Almak Mümkün!

Ev kadınlarının yanında hiç sigorta girişi yaptırmamış kişilere müjde geldi. Emekli olma şansları onlara da veriliyor. Sigortalı işte çalışmadıkları halde maaş alabilirler mi sorusu merak konusu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Resmi Gazete de Şaşırtan Haber! Hiç Çalışmadan 1.662 TL Maaş Almak Mümkün!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aşama aşama ev hanımlarının emekli olma süreçleri ve bu süreçlerde yapılması gerekenler. İsteğe bağlı olarak sigorta primlerini yatıracak olanların sağlamaları gerekli olan ilk ve en önemli koşul 18 yaşını tamamlamış olmaktır. Bunun yanında herhangi bir işte sigortalı çalışıyor olarak gözükmemek, malul, emekli veya dul maaşları almıyor olmamak gereklidir. İsteklerine bağlı olan sigorta başvurularını bu koşulları uymak şartı ile beraberinde yapabileceğiniz gibi isteğinize bağlı olarak sigorta kapatma işleminizi de istediğiniz an yerine getirebilirsiniz. İsteğinize bağlı olarak ödenmiş olan sigortaya primler 5510 sayılı olan Kanunun 4. Maddesinin birinci fırkası gereğince sigortalı olarak değerlendirilecektir.

Ev Kadınlarına Emeklilik Maaş Ve Ücretsiz Sağlık Haklarından Faydalanma Şansı

Emeklilik koşulları tüm vatandaşlar için aynı olmaktadır. İster çalışma hayatında olsun ister olmasın herkesin SGK’ ya belirli bir oranda prim ödemek durumundadır. Bunun dışında sigortalı olma günü de önemlidir. Aynı zamanda yaşta oldukça önemlidir.

İsteğe bağlı olunan başvurular 1 Ekim 2008 sonrasında 4B yani eski ismiyle Bağkur olarak değerlendiriliyor. İlk kez başvuru yapacaklar için ikametgahınızın bulunmuş olduğu sosyal güvenlik il müdürlüklerine ya da sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gereklidir. Sigorta kodları şunlardır;

İsteğe bağlı olarak bağkur (4B)

İsteğe bağlı olarak ek 5 tarım SGK

Ev hanımları için de isteğe bağlı olarak bağkur (4B)

Emekli sandığı olarak isteğe bağlı ödeme sigortaları.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP