Her Aileye 1500 TL Maddi Yardım! Aile Yardımı 5000 TL Değil Müracaatlar Başladı!

Her Aileye 1500 TL Maddi Yardım! Aile Yardımı 5000 TL Değil Müracaatlar Başladı!

2020 Aile yardımı nedir, nasıl Alınır? Aile yardımı ödeneği nedir? Aile yardımı kimlere verilir? Aile yardımı sorgulama ve aile yardımı başvurusu yapma ile ilgili tüm bilgileri derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:34
Her Aileye 1500 TL Maddi Yardım! Aile Yardımı 5000 TL Değil Müracaatlar Başladı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

2020 aile yardımı , Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile yeniden düzenlenmiştir. Buna göre 2020 yılı itibari ile evli olan memurların maaşlarına ek olarak aile yardımı parası ödenecek ve bu paranın tutarı bireyin çocuk sayısına göre farklılık gösterecektir. Aile yardımı tutarları yayınlanan genelge ile kamuoyuna duyurulmuştur. Aile yardımı parası memur maaşlarına eklenen ve haczedilemeyen bir tutardır. Evli ve çocuklu memurların maaşına yapılan ek tutar ödemesini yalnızca eşi çalışmayan memurlar alabilmekte olup, bir ailede iki kişinin de memur olması halinde ödeme yalnızca erkek memura yapılmaktadır.

Aile Yardımı Ödeneği Nedir?

Aile yardım ödeneği evli bulunan devlet memurlarının maaşlarına yapılan ek ödeme anlamına gelmektedir. Bu yardımdan faydalanmak için belirli şartların yerine getiriliyor olması gerekmektedir. Memur olan birey evlendiği andan itibaren eşi için aile yardımı ek ödemesi alırken, çocuk sahibi olduklarında aile yardımı ödemesini çocukları için almaya başlar. Ödemeler 657 sayılı devlet memurları kanununa göre düzenlenmekte ve verilmektedir.

Aile Yardımı Kimlere Verilir?

Aile yardımı alabilecek bireyler yardımın detaylı bilgilerinin ve gereksinimlerinin açıklandığı 657 sayılı devlet memurları kanunu ile belirlenmiştir. Bu belirlenen kurallar çerçevesinde bireyin bu yardımdan faydalanabilmesi için söz konusu kanuna bağlı olarak çalışan bir devlet memuru olması gerekmektedir. Öncelikli şart budur ve devlet memuru olmayan bireyler bu destekten faydalanamaz. Bir sonraki koşul ise bireyin eşinin çalışmıyor olması yahut devlet memuru olmaması koşuludur. Bununla birlikte bireyin çocuk sayısı ve çocuklarının yaşı da bu miktar üzerinde belirleyici birer rol oynamaktadır. Buna göre aile yardımı ödeneğinden faydalanabilmek için devlet memuru bireylerin yerine getirmesi gereken koşullar ve alınacak yardım tutarı belirli durumlara göre şu şekildedir:

  • Bireyin eşi herhangi bir menfaat karşılığında çalışmıyor ve SGK kaydı bulunmuyorsa aile yardımı ödeneği olarak 1500 TL alır.
  • 25 yaş altındaki çocuklar için 250 sayısının aylık katsayı çarpımı ile elde edilecek tutar aile yardım ödeneği olarak yansır.
  • Erkek çocukların 25 yaşını doldurması halinde çocuk yardım tutarı kesilir.
  • Kız çocuklar için ise 25 yaşını doldurup evlenmemiş kız çocuklar için çocuk yardımı ödeneği verilmeye devam edilmektedir.
  • Çocuğun gerekli kurumlar tarafından onaylanmış malullükleri varsa 25 yaşından sonra da ödemeler devam etmektedir.
  • Çalışan çocuklar için çocuk yardımı desteği verilmez.
  • Bireyin eşi için verilen eş desteği, bireyinin eşinin vefat etmesi veya bireylerin boşanması sonucu kesilir.

Aile Yardımı Sorgulama

Aile yardımı sorgu işlemi günümüzde çok kolay ve hızlı bir şekilde yapılabilmektedir. Aile yardımını ve tutarını sorgulamak için bireyler e-devlet platformunu kullanabilirler. PTT şubelerinden alınacak e-devlet şifresi ile sisteme girebilecek olan bireyler platformda hizmet veren bakanlıklar arasından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı seçmelidirler. Bu işlem sonra bakanlık için platformda ayrılmış olan bölüme girilmiş olur. Bu bölümde aile yardımı sorgulama bölümüne gidilerek gerekli bilgiler verilir ve sorgu işlemi saniyeler içinde tamamlanabilir.

Aile Yardımı Başvurusu

Aile yardım ödeneği başvurusu yapmak için herhangi bir belge veya ıslak imzaya gerek yoktur. Bireyler bu yardım ödeneği ile ilgili işlemlerin tümünü e-devlet platformu üzerinden kolaylıkla halledebilmektedir. E-devlet sistemine girişten sonra arama çubuğuna aile yardımı yazılarak bu hizmetler ile ilgili bilgilerin tümüne ve başvuru sayfasına ulaşılabileceği gibi platform içerisindeki hizmetler bölümünden de ilgili bakanlık sayfası olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sayfasına gidilerek bu sayfa üzerinden kolaylıkla başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP