DOLAR

32,3260

0.22%
EURO

35,0870

-0.15%
ALTIN(gr)

2.280,95

0,17%
BİST 100

%
BDDK’dan Kredi Kartı Taksitleriyle İlgili Düzenleme

BDDK’dan Kredi Kartı Taksitleriyle İlgili Düzenleme

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartlarıyla ilgili yeni bir düzenleme hazırladı. Düzenlemeye göre bazı alanlardaki yurt içi kredi kartı taksit üst sınırı artıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
BDDK’dan Kredi Kartı Taksitleriyle İlgili Düzenleme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kredi kartı ile ilgili düzenleme yapıldı.

Buna göre; Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin yedinci fıkrasının ikinci cümlesi değiştirildi. İşte değiştirilen madde ve yapılan düzenlemeye dair detaylar,

BDDK’DAN KREDİ KARTI TAKSİTLENDİRMESİNE DAİR DÜZENLEME

BDDK tarafından yapılan düzenleme ile yurt içinde elektronik eşya, bilgisayar, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama harcamalarında taksit üst sınırı değiştirildi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yapmış olduğu değişiklikle elektronik eşya alımlarında taksit süresini en fazla 3 ay, bilgisayar, havayolları, seyahat acentesi harcamaları taksit süresini 6 ay ve sağlık ürünü ile vergi ödemelerini ise 9 ay olarak değiştirdi.

İlgili Maddenin Değiştirilmiş Hali

“Elektronik eşya alımlarında üç ay, bilgisayar alımlarında, kulüp ve derneklere yapılan ödemelerde, taşımacılık ile ilgili harcamalarda, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda altı ay, havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda, sağlık ve sosyal hizmetler ile ilgili harcamalarda ve sağlık ürünü alımlarında, vergi ödemelerinde dokuz ay olarak uygulanır.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP