DOLAR

32,3801

0.18%
EURO

35,0381

-0.15%
ALTIN(gr)

2.325,08

0,26%
BİST 100

%
Kronik Hastalığa Sahip Kişilerin Rapor Süreleri Uzatıldı!!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Kronik Hastalığa Sahip Kişilerin Rapor Süreleri Uzatıldı!!

Kronik Hastalığa Sahip Kişilerin Rapor Süreleri Uzatıldı!!

Korona virüs ile mücadele SGK tedbirleri sebebiyle, 1 Ocak 2021 tarihinde süresi dolan sağlık raporları ve ilaç reçeteleri ikinci bir emre kadar geçerli olmaya devam edecek. Böylece kronik hastalığı nedeniyle ilaç ve tıbbi malzeme sağlayan hastalar, yeni reçeteye gerek kalmadan alımlarını yapabilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Kronik Hastalığa Sahip Kişilerin Rapor Süreleri Uzatıldı!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlaç rapor süreleri uzatıldı!

Kronik hastaların ve yüksek risk grubunda bulunan hastaların reçete düzenletmek için, sağlık hizmeti veren kuruluşlara başvurma zorunluluğu geçici olarak ortadan kaldırıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu sürede ilaç ve tıbbi malzeme bedellerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanacağını belirtti. Bakan Selçuk bu kapsamda, daha önce bir aylık verilen ilaçların üç aylık olarak verilmeye devam edileceğini açıkladı.

Ayrıca kronik hastalığı bulunan vatandaşlar ile kronik hastalık nedeniyle idari izinli sayılan çalışanların, ilaç ihtiyacının karşılanmasında 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle kayıtlı olan raporların geçerli olacağını yineledi.

Diğer taraftan, engelli ve yaşlı aylığı ve evde bakım yardımlarında, süreli engelli raporu bulunan hastaların mevcut raporları ikinci bir duyuruya kadar geçerliliği devam edecek.

MEDULA Sisteminde Bulunan İlaç Raporları Geçerliliğini Koruyor.

Devam eden salgın sürecinde, kronik rahatsızlığı bulunan hastaların virüse yakalanma riskleri daha da yüksek. Bu sebepten alınan tedbirler kapsamında çalışma, reçete düzenleme şartları Nisan 2020 tarihinde düzenlenmişti. Bu şekilde risk grubunun sağlıklarını korumaya yönelik alınan tedbirle, ilaç yazılması nedeniyle yapılan hastane ve doktor ziyaret zorunluluğu kalkmıştı.

Bu şekilde hastane ve aile sağlığı merkezlerinde oluşan yoğunluk giderilmiş oluyor. Eczanelerin MEDULA üzerine kayıtlı raporlu ilaçları vermeye devam edecek olması, kronik hastalığıyla riskli grupta bulunan vatandaşlar için kolaylık sağlamış oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP