DOLAR

32,3828

0.19%
EURO

35,0626

-0.11%
ALTIN(gr)

2.325,73

0,28%
BİST 100

%
Fransa’dan Renault Hakkında Karar Verildi!

Fransa’dan Renault Hakkında Karar Verildi!

Merkezi Fransa olan Renault otomobil şirketinin, modellerinden Clio'nun Fransa içindeki üretiminin azaltacağı ve üretimin daha çok Bursa'da bulunan Oyak-Renault fabrikasına aktarılacağı haberi alındı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Fransa’dan Renault Hakkında Karar Verildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Renault, Clio Modelinin Türkiye’de Üretimini Artırmayı Hedefliyor

Firmadan ve sektör içinden olan çeşitli kaynaklar, 16 Mart günü Reuters haber ajansına yaptığı açıklamalara göre, Renault firması Clio modelinin Fransa’daki üretimine son vereceği ifadesinde bulundu. Ancak modelin üretiminin Bursa’ya kaydırılması fikri Fransa’da siyasi açıdan hassas bir konu olduğu ifade edildi. 2010 yılında bütün Clio modeli üretiminin yurt dışına taşınma projesi, şirketin baş hissedarı Fransız hükümeti tarafından verilen ret oyu ile iptal edilmişti. Fakat tekrar gündeme gelen kararda, Fransa’daki boşaltılan kapasitede elektrikli araç üretilmesinin planlanmasının, sonucu olumlu etkileyeceği düşünüldüğü belirtildi.

Sektör içinden bir kaynağa göre, beşinci nesil Clio modellerinden her 100 araçtan 94 tanesinin Bursa ve Slovenya Novo Mesto fabrikası üzerinden üretilmesi planlandı. Bursa’daki Renault fabrikasında 2012 yılından günümüze kadar Clio modelinin dordüncü nesil araçları üretildi. Aynı zamanda Bursa, Clio modelinin 4. neslinin station wagon olan Megane sedan ve Sport Tourer modellerinin, küresel boyutta tek üretildiği yer.

Ana üs Bursa olacak

Sektör içinden başka bir kaynak ise, güncellenen Renault Clio modelinin esas fabrikasının Bursa olacağını, bu fabrikayı takiben Slovenya’daki Novo Mesto fabrikasının üretime destek vereceğini, her iki fabrikanın da talebi karşılayamadığı durumda ise, Fransa’daki Flins fabrikasının açığı kapatacağını belirtti. Fransa’nın başkenti Paris’in batısında bulunan Flins’deki fabrikanın, Clio modellerinin %6 lık bir kesiminin üretimini üstleneceği ifade edildi. Bu durumun da satış rakamlarının en yüksek seviyede olduğu, bir kaç sene için geçerli olacağı açıklandı.

Renault cephesinde sözcünün yaptığı açıklamada ise, üretim hakkında yeni bir planlamaya gidilmediğini, çalışmaların devam ettiğini, şu an yapılacak her hangi bir açıklamanın erken, hatalı ve noksan olacağı söylendi.

Renault firmasının Clio modelinin, önümüzdeki sene yenilenmesinin düşünüldüğü ve yeni Clio’nun eski Clio modeline göre, teknolojik olarak daha iyi olduğu, boyutlarının büyüdüğü ve yakıt ekonomisinin daha iyi olduğu alınan haberler arasında. Kullanılan tasarım anlayışının yenilendiği söylentilerine göre yeni Clio modeli, Megane modeli kategorisindeki HB tarzına benzeyeceği konuşuldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP