DOLAR

32,5760

0.09%
EURO

35,0346

0.55%
ALTIN(gr)

2.428,06

0,22%
BİST 100

%
Devletten Annelere Harika Haber 7325 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?
  • Finans 365
  • Finans
  • Devletten Annelere Harika Haber 7325 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Devletten Annelere Harika Haber 7325 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?

Devlet maddi olarak sıkıntı yaşayan vatandaşlar için destek ödemelerinde bulunmaya devam ediyor. Yapılacak yeni ödemelerle nüfus artırıcı politikalar gözetiliyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Devletten Annelere Harika Haber 7325 TL Almak İçin Ne Yapılması Gerekiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik olarak vatandaşına yardımcı olan devlet nüfus politikalarını da gözetiyor. Özellikle anne ve bebek sağlığını önemseyen devlet anne ve bebeğin maddi anlamda sıkıntı yaşamamasını da istiyor. Hazırlanan devlet desteği paketinde çocuk parası, doğum parası ve süt parası gibi kalemler yer alıyor. Aileleri maddi kaygılarla çocuk sahibi olmamasının önüne geçmeye çalışan devlet doğum yapan annelere de ödeme yapacak. Enflasyon berilerinin paylaşılmasıyla beraber ödemelere yeni bir düzen getirildi. Maaşlara göre de ayarlamaların yapılması bekleniyor. Doğum parası maaşlara göre güncellenerek tutarı vatandaşla paylaşıldı. 112 gün üzerinden hesaplanan bu ödemede minimum 7325 TL alınacak.

Her Seçenek Değerlendiriliyor

Eğer anne 7 bin TL maaş alıyor ise doğum parası 17 bin 422 TL olacak. Ödemeler Ziraat Bankası aracılığı ile yapılacak. Anne adına hesap açılması gerekiyor bundan dolayı eşler kendi hesaplarını başvuru formuna ekleyemeyecek. Süt parası olarak geçen emzirme ödemesi ise içinse 5 yıl SGK’lı olmak gerekiyor. 5 yıl SGK’lı olmaya ek olarak 120 gün prim ödemesinin gerçekleşmesi gereklidir. Yeni enflasyon verileriyle beraber süt parası 202 TL’ye çıkarıldı. Her doğum için 1 kez olarak verilecek süt parasından BağKurlular da yararlanabilir. Yarım gün çalışma hakkı için yapılacak ödemelerde engelli çocuğu olan anneler için yeni bir düzenleme de yapılması planlanıyor. Normalde 6 ay yapılan ödemeler engelli çocuğu olan anneler için bu süre 12 ay olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP