DOLAR

32,3769

0.17%
EURO

35,0379

-0.17%
ALTIN(gr)

2.324,53

0,23%
BİST 100

%
Bakan Selçuk’tan Açıklama! Tarihler Belli Oldu, Prim Borçları Silinecek.
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakan Selçuk’tan Açıklama! Tarihler Belli Oldu, Prim Borçları Silinecek.

Bakan Selçuk’tan Açıklama! Tarihler Belli Oldu, Prim Borçları Silinecek.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan son dakika açıklamasıyla milyonları ilgilendirmekte olan çarpıcı sözler belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Bakan Selçuk’tan Açıklama! Tarihler Belli Oldu, Prim Borçları Silinecek.
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamalar da ‘’ Yapılandırma Süreçleri e devlet, SGK ve sosyal güvenlik merkezleri tarafınca bu güne kadar olan 2,1 milyon civarlarında vatandaşlar başvurularını gerçekleştirdiler. Yapılandırılması yapılmış olan alacakların miktarları ortalama olarak da 101 milyarın üzerine çıktılar. Bu güne kadar sadece 7,4 milyarı tahsil edilmiş. ‘’ ifadelerinde bulundu. Zehra Zümrüt Selçuk bakanımızın yapmış olduğu bu açıklama ile birlikte milyonlarca vatandaşın altında kaldığı bu yükü biraz da olsa hafifletmek için kararın detaylarına yer verdi. Yapmış olduğu bu açıklama esnasında SGK prim yapılandırılmaları peşin ya da ilk taksit ödemeleri için de son günün 31 Mart tarihi olduğunu dile getirirken yapılandırma hakkında da kritik olan söylemler yaptı. Birazda olsa yüklerini alacak haberler verdi.

Açıklamalar Da Bulundu

Bakanımız Zehra Zümrüt Selçuk açıklamaları esnasında ‘’ söz konusu olan düzenlemeler ile sigorta primleri yanında birçok konuyu içeren düzenlemeler yapılacak. Bunlar, Genel Sağlık Sigortaları (GSS) primi, işsizler için işsizlik sigortası primleri, idari olan para cezaları, iş kazaları, meslek hastalıkları, malullük ve vazife malullükleri sonucunda doğan rücu alacaklar, yersiz ödenmiş olan gelir ve aylıklardan da doğan alacaklar ve Bağ-Kur’ dan sigortaları olanlar için daha önce durdurulmuş olan hizmet süresinin ihyası halinde doğacak olan alacaklar alanında da yer alan her şey yapılandırıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP