DOLAR

32,6020

0.39%
EURO

34,8009

0.18%
ALTIN(gr)

2.492,80

0,35%
BİST 100

%
Kripto Para Madenciliğinde Yeni Oyuncu

Kripto Para Madenciliğinde Yeni Oyuncu

Kripto para dünyasında madencilik yapan işlemcilerin, dışarıya fazla ısı vermesi çözülmesi gereken bir problemdir. Oluşan ısının bertaraf edilerek elektronik ekipmanlara zarar vermemesi önemlidir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Kripto Para Madenciliğinde Yeni Oyuncu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Isınırken Para Kazan

Fransa’da Qarnot isimli bir şirket işte bu soruna farklı bir çözüm getirdi. Daha öncesinde sunucu bilgisayarların yük altındayken dışarıya verdiği ısıyı kullanılabilir hale getirerek, kalorifer peteği şeklindeki ürünleri olan firma, bu sayede dışarı atılan ısıyı bir kazanca dönüştürmüştü.

QH-1 kod adlı ürün ile aynı prensipte çalışan yeni ürünlerini tanıtan firma, bu defa bazı kripto paralarda işlemlerin onaylanması ve blok zincirlerin üretilmesi için kullanılan ve adına kripto para madenciliği denilen bir gereksinim için yeni bir çözüm geliştirdi. QC-1 kod adlı ürün ile kullanıcıların kripto para madenciliği yaparken aynı zamanda oluşan atık ısı ile ısınma ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenmiş. “Isıtmayı bir gelir haline getirin, harcama değil” sloganı ile firma farklı bir ürün tasarlamış.

Yazlık Değil Kışlık

Firma, sunucu bilgisayar içeren ürünlerini ısıtma ihtiyacı olan şirketlere satarken, bu bilgisayarların işlem gücüne gereksinim duyan şirketlere ise sunucuyu kiraladıkları bir iş modeli oluşturmuş. Ürünlerinin kullanımının ısıtma şartına dayalı olduğunu belirten Qarnot CEO’su Miroslav Sviezeny, yaz aylarında ise ürünlerinin üzerindeki iş yükünü, klasik manada hizmet veren diğer firmalara yönlendirdiklerini aktardı.

Son çıkardıkları kripto para madenciliğine yönelik üründe ise iki adet GPU denilen grafik kartlarından yararlanılmış, varsayılan olarak Ethereum madenciliğine ayarlanmış ürünler ile uygulama üzerinden Ethereum cüzdan adresini girerek madenciliğe başlanabiliyor. İstenildiği takdirde madenciliği yapılan kripto para birimi değiştirilebiliyor.

Ev Madencilerinin Rüyası

Ürün içinde fan, hard disk gibi hiç bir hareketli parçanın olmadığını dolayısı ile sessiz bir cihaz olduğunu belirten şirket, ürünün kurulmasının 10 dakika aldığını ve en kısa sürede kurulabilen madencilik cihazı olduğunu iddia ediyor. Tanıtımda ürün üstünde yer alan LED’ler vasıtası ile ya da uygulaması üzerinden de kripto para piyasasındaki trendlerin izlenebileceği ifade edildi.

Ön siparişleri alınmaya başlanan ürün için, 20 Mart’tan önce verilen siparişlerin 20 Haziran’dan önce teslim edileceği belirtiliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP