DOLAR

32,4792

-0.2%
EURO

34,9704

0.36%
ALTIN(gr)

2.435,97

0,54%
BİST 100

%
KOBİ’lere Bir Fırsat Daha 1 Yıl Geri Ödeme Talep Edilmeyecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • KOBİ’lere Bir Fırsat Daha 1 Yıl Geri Ödeme Talep Edilmeyecek

KOBİ’lere Bir Fırsat Daha 1 Yıl Geri Ödeme Talep Edilmeyecek

Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlara hem devlet hem bankalar ciddi destekleri sunuyor. Kredi Garanti Fonu destek verecek kurumlardan bir tanesi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
KOBİ’lere Bir Fırsat Daha 1 Yıl Geri Ödeme Talep Edilmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Destek Fonunun sağlayacağı kredi imkanına göre KOBİliler 1 yıl boyunca alınan kredinin ödemesine başlamayacak. Bu sayede kolay şekilde işlerini kurma fırsatı oluşacak. Ekonomik olarak zor günlerden geçerken Kredi Destek Fonunun bu uygulaması girişimcileri sevindirdi. Esnek ödeme planına ek olarak kredilendirme oranı da gayet yüksek. Başvuru şartlarını belirleyen Kredi destek Fonu binlerce girişimciye iş imkanı sunmuş oldu. %80 kefaletin de sağlanacağı belirtilirken 1.125.000 TL’ye varan krediler verilebilecek. 60 aya varan vade imkanının da altı çizildi. Verilecek kredi sayesinde birçok girişimcinin güçlenmesi hedefleniyor. İş yerlerinin kapatılması sonucu işsiz kalan vatandaşlar kendi ilerini kurmak için kredi arayışına girmişti.

Piyasada Rekabet Ortamı Oluşturulacak

Kredi Destek Fonunun haberiyle beraber birçok girişimciaraştırmalarını buraya kaydırdı. Vatandaşı hızlı şekilde ayağa kaldıracak ekonomikseviyeye getirilmesi amaçlanıyor. Bundan dolayı 1 yıl geri ödeme alınmayacak ayrıca 60 ay taksitlendirme seçeneği sunulacak. Piyasaların durgun olması sebebiyle rekabette edilemiyor. İstihdam alanları da daralmış durumda. Girişimcilere verilecek olan kredi piyasaları hareketlendirirken aynı zamanda rekabeti de güçlendirecek. Durağan halde olan Türk lirasının da akışı sağlanmış olacak. Başvurular için yakın tarihte duyuru yapılması bekleniyor. İlk olarak kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor kimlerin başvurup başvuramayacağı konusu henüz net değil. Şartlara uygun olan girişimcilerin de başvuruları değerlendirmeye alınacak. Kredi için 7.5 milyar TL ödenek ayrılmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP