DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Malta, Kripto Şirketlerine “Huzur” Verecek

Malta, Kripto Şirketlerine “Huzur” Verecek

Malta hükümeti, criptocurrency para birimleri ile ilgilenen işletmelerin ilginç bulabileceği fikrini ortaya attı. Yeni bir politika belgesi, blok platformları "sertifikalandıran" ve kripto işlemlerini "doğrulamak" isteyecek özel bir ajans kurmayı amaçlıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Malta, Kripto Şirketlerine “Huzur” Verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkezi otoriteleri ve bankaları kesmek için bu teknolojileri kullanan şirketlere “huzur getirmek” gerekiyordu. Valletta ayrıca, aracıların rollerini tanımlayacak ve ilk madeni teklifleri düzenleyecek mevzuat önermektedir.

Hükümet “Yasal Kesinlik ve Güven” Sağlayacak

Yeni Malta Dijital İnovasyon Kurumu, ülkedeki şirketler tarafından kullanılan blok platformlarını belgeleyecek. Ayrıca, günlüğe kaydettirilmiş bilgilerin orijinal olup olmadığını kontrol ederek kriptokrasi işlemlerini “doğrulamak” için sorumlu olacaktır. Hükümet, sınır ötesi ödemeler için dağıtılmış defterleri kullanan işletmelere bir miktar huzur getirmeyi umuyor.

Valletta yetkilileri, şirketlerin merkezi makamları kesmek için blokchain kullandıklarını kabul ediyor. Bununla birlikte, bu teknolojinin daha ucuz ve daha verimli para transferlerine izin verdiğini kabul ediyorlar. Bu platformların şu anda herhangi bir şekilde sertifikalandırılmadığından endişe duyan Hükümet, bazı “yasal kesinlik ve güven” sağlamaya karar verdi. Yetkililer, şirketlerin yeni otoritenin çalışmalarından fayda sağlayacağına ve bankalar gibi aracıların da kesileceğine inanıyorlar.

Malta, Kripto Şirketlerine “Huzur” verecek

Malta Bağımsız, Dijital Ekonomi Parlamento Sekreteri Silvio Schembri, yeni politika belgesini çeşitli paydaşlarla yaptığı basın toplantısında sundu. Olayı “tarihi bir an” olarak nitelendirdi ve yetkililerin ardışık aşamalarda şifreleme / paylaşım sektörü ile ilgili düzenlemeleri nasıl uygulayacaklarını ayrıntılarıyla anlattı.

İlk adım, Malta Dijital İnovasyon Otoritesinin kurulması olacak. Schembri, servis sağlayıcıların tescili ve teknoloji düzenlemelerinin belgelendirilmesi için bir rejim tasarısı koyacağını açıkladı. İkinci aşamada, bir başka taslak İlk Madeni Para Teklifleri (ICO’lar) çerçevesini resmileştirecek. Üçüncü bir kanun, doğrudan kripto para birimleri ile ilgili hizmetlerle ilgili düzenlemeler getirir. Broker, borsa, cüzdan sağlayıcıları, varlık yöneticileri ve yatırım danışmanları gibi aracılar hükümlerine tabi olacaktır.

Silvio Schembri, Malta’nın kamuya açık alanlar da dahil olmak üzere yeni teknolojilerin merkezi haline gelmesini savunan politikaların desteklenmesinin ana hedefler arasında olacağını vurguladı. Yetkili, amacı başarılı bir ekosistem yaratarak yeniliği teşvik etmek olduğunu söyledi. Yasa meclisi ayrıca, Dijital İnovasyon Otoritesi’nin kara para aklama yönergelerine dayalı uluslararası taahhütlerini dikkate alarak Malta’nın itibarını koruyacağına da dikkat çekti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP