25 Sene Evlilik Çözüm Mü? Erken Emekli Olmak İsteyen Kadınlar Bu Habere Sevinecek

25 Sene Evlilik Çözüm Mü? Erken Emekli Olmak İsteyen Kadınlar Bu Habere Sevinecek

ABONE OL
19 Ocak 2023 08:19
25 Sene Evlilik Çözüm Mü? Erken Emekli Olmak İsteyen Kadınlar Bu Habere Sevinecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev hanımlarının da emekli olabileceği hatta erken emeklilik şartlarından yararlanabileceği konusu görüşülmeye devam ediyor. İsteğe bağlı sigortalılıkta gerçekleşecek bu durum için kesin bir açıklama yapılmadı. Şartları konusunda anlaşmaya varan yetkililer ev hanımlarını erken emekli etmeye sıcak bakıyor. İşte detaylar..

Doğum borçlanması, askerlik borçlanması gibi ev hanımlarının da borçlanabileceği bu kapsama dahil edildi. İsteğe bağlı sigortalı olma durumu, yurtdışında ikamet eden kadınların emekli olma şartları, sigortası olmayan ev hanımlarının nasıl emeklim olacağı gibi konular da tartışıldı. Normal çalışan vatandaş gibi belli şartları yerine getiren ev hanımları emekli olmaya hak kazanabilecek. Prim gün sayısına, sigorta durumuna dikkat edilecek olan ev hanımları için malullük koşulları da getirilecek. Belli sürelerde evli kalmak ise emekli olmak ,için yeterli bulunmadı. Diğer çalışanlar nasıl emekli olabiliyorsa bu şartlarla emeklilik gerçekleşecek.

Ev Hanımlarına Statü Verilecek

Sigortası olmayan, prim gün sayısında eksik olmasa bile yaşı bekleyen çalışanlar olduğu gibi aynı kategoriye ev hanımları da girecek. Düzenleme hayata geçtikten sonra ev içine verilen emeklerin tümü devlette kayıtlı olacak. Ve maaşa bağlanacak. Başvuruların nasıl ve ne şekilde yapılacağı henüz netleşmedi. Ancak olası senaryoda E Devlet üzerinden işlemlerin gerçekleşeceği ya da kurumlar vasıtasıyla da başvurunun yapılacağı açıklandı. Yaş konusunun gündeme alınıp alınmayacağı ise merak konusu. Çalışan vatandaşlar her ne kadar prim gün sayısını ve sigortaya kadar her şeyi tamamlasa da yaşa takılıyor. Bu düzenleme kanunla geldiğinden dolayı ev hanımları için imtiyaz yapılmayacağı düşünülüyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP