Herkes Ödeme Alacak Mı? Destek Ödemeleri Bu Dönemde Çağ Atladı!

Herkes Ödeme Alacak Mı? Destek Ödemeleri Bu Dönemde Çağ Atladı!

ABONE OL
11 Şubat 2023 21:02
Herkes Ödeme Alacak Mı? Destek Ödemeleri Bu Dönemde Çağ Atladı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet, büyüğünden küçüğüne herek için destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Verilecek son ödeme herkesin ağzını açık bıraktı. İşte detaylar.. Toplumun her kesimine hitap etmeye çalışan devlet verdiği destek ödemelerinde de bunu hissettiriyor. Yapılan açıklamaya göre yeni dönemde birbirinden alakasız kategorilere aynı anda ödeme çıkartacak. Bu sayede başvurularda aynı tipten yığılmalar yaşanmayacak ve başvuru yapmayan vatandaşların sayısında ciddi olarak düşüş meydana gelecek. Daha önceki dönemlerde başvuru yapamadığı için kredi, alamayan birçok vatandaş olmuştu. Devlet bu vatandaşlar için destek ödemesi oluştururken oldukça zorlanıyordu. Bunun önüne geçmek için farklı ödemeleri aynı paketin içine koyarak oluşacak yoğunluğu minimuma indirecek. Yakın tarihte denmesi planlanan destek ödemelerinin ilki çalışan annelere yönelik olacak. Çalışmayan anneler için çok ödeme yapan devlet odak noktasını bu defa değiştirdi.

Yeni Ödeme Masada

Çalışan annelere süt parası verecek olan devlet yeni doğan bebeklerin de sağlığını düşünüyor. Depremin ağır koşularında bir de doğum yapmış olan kadınların çok sevineceği ödeme 1 yıl ila 2 yıl arasında verilecek.

1 yıl kesin süre olarak karşımıza çıkarken bebeği sütten kesilmeyen anneler bu destek ödemesini 2 yıla kadar çıkarabilecek. 202 TL olarak verilecek destek ödemesinde ilerleyen dönemlerde zam düşünülmüyor.

Verilecek bir diğer destek ödemesi ise giyecek olarak tasarlandı. Özellikle kış aylarının soğukluğunun yoğun olarak hissedilmesi bu ödemeyi zorunlu kılıyor. Bu ödeme henüz proje aşamasında olduğundan tam detay verilemedi. Ancak her iki ödemenin hemen başlayacağı konuşulan konular arasında. Pandemi dolayısıyla vatandaşların daha fazla mağdur edilemeyeceği belirtildi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP