DOLAR

32,5559

0.04%
EURO

34,9970

0.36%
ALTIN(gr)

2.426,38

0,14%
BİST 100

%
Hükümetin uyarıları bir kez daha işe yaramadı: Kredi kartı faizleri yükseltildi!
  • Finans 365
  • Finans
  • Hükümetin uyarıları bir kez daha işe yaramadı: Kredi kartı faizleri yükseltildi!

Hükümetin uyarıları bir kez daha işe yaramadı: Kredi kartı faizleri yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde finans sektörüne seslenmişti. Merkez Bankası kredi faizlerini değil ancak kredi kartı faizlerini büyük oranda yükseltti!

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:35
Hükümetin uyarıları bir kez daha işe yaramadı: Kredi kartı faizleri yükseltildi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası tarafından kredi kartlarından alınacak olan aylık faiz oranları artırıldı. Merkez, kredi kartı faizlerinin %2.15 seviyesinden %2.65 seviyesine çıkarılmasına karar verdi.

Kredi ve kredi kartı faizlerinin durdurulamaz yükselişi vatandaşı kredi ve kredi kartından uzaklaştırırken, birçok kişi kredi faizlerinin aşırı yüksek olması nedeniyle kredi çekmiyor ve düzenlemeler yapılarak faizlerin düşürülmesini istiyor.

Bankalar ve finans sektörünün yöneticileri ise TL’nin çok dengesiz fiyat sergilediğini ve gelecek vadeli işlemlerde garanti olmadığı için TL’nin değer kaybedeceğini düşünerek faizleri artırdıklarını açıklamaya gerek duymadan icraat göstererek uyguluyorlar.

Kredi faizlerinin %2.49’u aştığı banka kredilerinde vatandaşlar 180.000 TL kredi çektiklerinde 120 ay vadeli olarak konut kredisinde geri ödeme bazı bankalarda 505.000 TL’yi geçiyor.

En düşük ödenmesi gereken tutar ise 10 sene sonunda Ziraat Bankası 355.000 TL ile konut kredisi veriyor.

İhtiyaç kredlerinde bu oranlar daha fazla değişiyor.

Türkiye’de kredi faizlerinin artışı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermiş, Merkez Bankası tarafından bağımsız kararlar alındığını açıklamış ancak bir dönem kredi faizlerinin ardı ardına artması sonrasında bankaları da uyarmış olan Erdoğan, bu uyarılardan sonuç alamamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP