DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Volkswagen Türkiye’de 5 Bin Personel Alımı Yapacağını Duyurdu
  • Finans 365
  • Finans
  • Volkswagen Türkiye’de 5 Bin Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Volkswagen Türkiye’de 5 Bin Personel Alımı Yapacağını Duyurdu

Dünyanın en köklü araba üreticilerinden olan Volkswagen Türkiye'de açacağı fabrikasına 5 bin personel alımı yapacak. Firma tarafından gelen 5 bin personel alımına dair detayları sizlere aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Volkswagen Türkiye’de 5 Bin Personel Alımı Yapacağını Duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın otomobil devi Volkswagen Türkiye’de fabrika açacağı biliniyordu. Bu fabrika bünyesine 5 bin personel alımı yapılacağı öğrenildi. Fabrika için hazırlıkların başladığı ve uygulamaya başlanacağının ifade edilen Volkswagen fabrikasının ise 2022 yılında üretim yapması planlanıyor.

Volkswagen’in Türkiye’de açacağı fabrikanın ‘VolksWagen Üretim Türkiye Tesisi’ Üretime başladığında Skoda ve Seat modellerinin üretimini gerçekleştirecek.

VOLKSWAGEN 5 BİN PERSONEL ALIMI YAPACAK

Dünyada elektrikli araç üretimine dönüşümün olması Volkswagen’in bu alanda plan yapmasına neden oldu. Mevcut fabrikalarında elektrikli araç modellerine yer açmak isteyen Volkswagen diğer üretimler için yeni fabrika kurma çalışmalarına devam ediyor. Alman medyasında çıkan haberlere göre, dünya devi bu üretim için Bulgaristan ve Türkiye’yi üzerinde yoğunlaştı. Karar aşamasında ise Volkswagen otomobil üretimindeki tecrübesi ve sahip olduğu bilgi birikimi nedeniyle tercihini Türkiye’den yana kullandı.

Çalışmalarına başlayan ve 2022 yılında fabrikalarını açmaya hazırlanan dünya devi bu fabrikasında 5 bin işçi istihdam edecek. Grubun bünyesindeki birden fazla markanın modellerini üretecek üretim tesisinde, ilk etapta bantlardan Skoda Karoq ve Seat Ateca’nın inmesi için planlamalar yapılıyor.

Söz konusu iki model VolksWagen grubu markalarından Skoda’nın Çekya’daki Kvasiny tesisinde üretiliyor. Kvasiny’deki üretimin Türkiye’ye kaydırılmasından sonra ise Alman markanın Almanya’daki Emden ve Hannover fabrikalarını elektrikli modellere ayırarak Passat’ın üretimini Kvasiny’e çekeceği belirtiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP