DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Yüz Binlerce Kişinin Beklediği Haber İŞKUR ile Geliyor

Yüz Binlerce Kişinin Beklediği Haber İŞKUR ile Geliyor

İŞKUR her alanda alım yapmaya devam ediyor. En güncel ilan listesini yayınlayan İŞKUR birçok alanda alım yapmak için kolları sıvadı. Birçok alanda alım yapacak olan kurum kamu personeli ve memurlar için de ilanlarını yayınladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Yüz Binlerce Kişinin Beklediği Haber İŞKUR ile Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Personel Alım İçin Şartlar Mevcut

Yayınlanan ilan ile her iş kolundan personel alımı yapacak olan kurum çeşitli pozisyonlara göre şartlar oluşturmuş durumda. Kimi alanlar için KPSS şartı aranmazken kimi alanlarda KPSS şartı aranmaktadır. Ayrıca bölüme göre ilkokul, ortaokul, lise mezuniyeti gibi mezun olma şekilleri öngörülmüştür. Özellikle KPSS aranmayan alanlarda vatandaş büyük sevinç yaşamaktadır. KPSS’nin uğraş gerektiren bir sınav olduğu gerçektir. Bundan dolayı kişiler işsizlik sürelerini fazla uzatmamak adına KPSS’ye ihtiyaç olunmayan alanlara yönelmektedir. Burada da farklı şartlar ile elemeler gerçekleşmektedir. Ancak KPSS’nin arandığı alanlar da mevcuttur. Belirli bir puan aralığına girmeniz beklenen bu alanlarda atamalar ona göre yapılmaktadır. Atama sonucunda tatmin edici bir maaşla işe başlayabilirsiniz.

Zabıta memur alımlarında iki farklı KPSS türü de kabul edilmektedir. Lisans KPSS veya önlisans KPSS zabıta memuru olmak için yeterlidir. Bu sınavlar için belirlenen puanlar ise Lisans KPSS için 93 iken Önlisans KPSS için bu puan 70’tir. Bu puanlardan sonra istenen diğer evraklar da hazırlanarak başvuru yapılabilir. Teknisyen alımlarında ise KPSS şartına ilaveten yaş şartı da aranmaktadır. 30 yaş ve altı kişilerin KPSS puanları incelemeye alınmaktadır. Bu alanda KPSS puan türleri arasında en az 50 alınması gerekmektedir. Diğer alımlar için ilanlar takip edilmelidir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP