Vatandaş PTT Önünde Sıraya Girdi! 3 Farklı Ödeme İçin Onay Çıktı

Vatandaş PTT Önünde Sıraya Girdi! 3 Farklı Ödeme İçin Onay Çıktı

ABONE OL
31 Ocak 2023 08:29
Vatandaş PTT Önünde Sıraya Girdi! 3 Farklı Ödeme İçin Onay Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet toplumun her kesimine destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Yapılan açıklamaya göre 3 farklı destek ödemesi için düğmeye basıldı. İşte detaylar.. Edinilen bilgiye göre vatandaşların en çok talep ettikleri ödeme türleri yaşlılık aylığı, bakım destek ödemesi ve eğitim ödemeleri oldu. Devlet zor durumun farkında olarak hiçbir vatandaşını yalnız bırakmıyor.

Edinilen bilgiye göre yaşlılık aylığı başta olmak üzere her destek ödemesine zam yapıldı. Yapılan zam memurlar için yapılan toplu gelişmeler sonucunda kararlaştırıldı. Memurlara verilen zam nispetinde zamlanan destek ödemeleri özellikle yaşlılar ve engellileri çok sevindirecek. Yaşlılık aylığı şimdi 2 bin 604 TL olarak verilecek. Yaşlılık aylığından yararlanmak isteyen yaşlıların 65 yaş ve yukarısı olması gerekiyor. Ayrıca devletten maaş ya da ödeme alınmamalıdır.

Okul Öncesi Eğitim de Yararlanacak

Eğitim ödenekleri, ise ailelerin en çok talep ettiği ödeme oldu. Temel ihtiyaçların karşılanması konusunda sıkıntı yaşayan ailelerin eğitim gören çocukları bu ödemeler bağlamında biraz daha rahat hareket edecek. Hangi eğitim kademsinde olunursa olunsun devlet, her kadem için vatandaşa ödeme açmış durumda. Ancak üst sınır olarak lisans eğitimi dahil edildi. Yüksek lisans ve doktora için farklı ödemelerin ve bursların verilmesi söz konusu olacak. Bunun haricinde okul öncesi eğitimden başlanarak lisansa kadar her öğrenci destek ödemesi alacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP