Kredi Notu Nedir, Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi Notu Nedir, Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Kredi çekebilmek ya da kredi kartı alabilmek adına kredi notu bu aşamada çok önemli bir faktördür. Peki kredi notu nedir, kredi notu nasıl yükseltilir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
Kredi Notu Nedir, Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi çekebilmek ya da kredi kartı alabilmek adına kredi notu bu aşamada çok önemli bir faktördür.

Kredi Notu Nedir?

Kredi notu vatandaşlarımız için çok önemlidir. Bu kadar önemli olmasını sebebi ise; Kredi çekebilmek ya da kredi kartı alabilmek için bankaya başvurduğumuzda kredi notumuz karşımıza çıkar. Kredi notu en basit anlamıyla Geçmişten bugüne tüm finansal geçmişinizin ortak bir kuruluşta toplanarak analiz edilmesi ile oluşan puanlama sistemine denmektedir.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Bankalar öncelikle artık kredi ya da kredi kartı başvurusu yapıldığında ilk olarak kredi notunuza bakıyor. Bu sebeple kredi notunuzun yüksek olması oldukca önemlidir. Kredi notunun yükselmesi ya da düşmesi tamamen çok borcun olması ve düzenli olarak ödemelerin yapılmaması, ya da yapılması ile alakalı bir durum’dur. Kredi notunun düşmesinin en büyük sebebi ise çok borcun olması ve düzenli olarak ödemelerin yapılmamış olması’dır.

Örneğin bir vatandaş kredi kartı borcunu 1 ay ya da üzeri ödemediğinde kesinlikle kredi notu düşer. Ayrıca bu durum çekilen banka kredileri için de geçerlidir. Hatta ödenmeyen banka kredileri, kredi notunu daha fazla düşürebilmektedir.

Kredi notlarının yükselebilmesi için vatandaşın , kredi ve kredi kartı ödemelerinin de düzene girmesi şarttır. Borçlarınızı öderseniz ve ödemelerinizi de düzgün çizelgede yaptığınız takdirde kredi notunuz yükselir.

Kredi notunu yükseltmek, bankalardan hızlı bir şekilde kredi çekebilmek açısından oldukça önem taşımaktadır. Sebebi ise; bankaların en çok dikkat ettiği durum kredi notlarıdır.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP