DOLAR

32,5559

0.04%
EURO

34,9970

0.36%
ALTIN(gr)

2.426,38

0,14%
BİST 100

%
İzlanda, Bitcoin Madenciliğinden- İki Kat Enerji Tüketimine

İzlanda, Bitcoin Madenciliğinden- İki Kat Enerji Tüketimine

İzlanda madeni bitcoin için ideal bir yerdir. Raporlara göre, bu yıl sadece kripto madenciliği için harcanan enerji tipik ev kullanımının üzerindeki enerjiyi aşacak.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:36
İzlanda, Bitcoin Madenciliğinden- İki Kat Enerji Tüketimine
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzlanda Madenciliğinin, İki Katına, 100 Megawat’a Çıkması Bekleniyor

Hitaveita Sudurnesja’nın iş geliştirme müdürü Johann Snorri Sigurbergsson, “Dört ay önce, bu eğilimi önceden tahmin edemedim” derken, inanılmaz bir şekilde “Ancak beklediğimizden çok daha fazla e-posta aldık. Az önce 18 megavat satın almak isteyen bir maden şirketiyle olan toplantıdan geldim”dedi.

Bu yıl, İzlanda’da, Bitcoin Madenciliği iki kat enerji tüketimine yol açtı. İzlanda’nın güneyinde bulunan Hitaveita Sudurnesja, Svartsengi merkezli bir jeotermal enerji tesisi (Grindavík’ten yaklaşık dört kilometre kuzeyde) ‘dir. Raporlara göre, bölge sakinlerinin bir araya getirdiği enerjiden daha fazla enerji harcamak için hızla artan kriptokrasi madenciliğine de ev sahipliği yapıyor ve enerji tüketimini bu yıl yaklaşık 100 megawatt’a çıkarıyor. Nitekim, Ulusal Enerji Kurumu, adadaki 340.000’den fazla haneye kullanımını veriyor.

Tartışılabilir bir şekilde, madencilik tüm bitcoin dalgasının kalbidir ve madencilik bloklarıyla ilişkili hesaplama problemlerinin yapılması, işlemlerin teyit edilmesi, blok zincirinin (blockchain) inşa edilmesi ile birlikte madencilik karlı bir işe dönüşmüştür.

İzlanda, Bitcoin Madenciliğinden- İki Kat Enerji Tüketimine

Bunu etkili bir şekilde yapmak için, bol miktarda enerji kaynağı olduğu gibi daha soğuk iklimler gereklidir. İzlanda, gelişen sanayi için doğal bir yer ve herkes mutlu.

İzlanda’nın daha çekingen elleri, “spekülasyon” adı verilen yeni deneyimlerinden dolayı affedilebilir. 2008’deki Büyük Durgunluk, onu sert bir şekilde etkileyerek bankacılık sistemine yayıldı. Her şey söylendiğinde ve yapıldığında, ada milletinin ve hükümetin borcunun balonu açıldı. Ana bankalarından üçü varsayılmadı ve bazı tahminlere göre, ekonomik tarihin büyüklüğüne göre en kötü ekonomik kriz olduğu düşünülüyordu.

Ve özellikle son aylarda, birçok kişi, temel işlemler (ücretler ve işlem süresi) söz konusu olduğunda, oynaklığının ve iyi kullanıcı deneyiminin olmayışının not edilmesiyle dijital varlık üzerine yoğunlaştı. Bununla birlikte, İzlanda ekonomisi geri döndüyse de, paranın geleceğini o kadar hızlı çevirmek akıllıca olmayabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP